Úvod Operátori O2 O2 eKasa už v predaji aj s pripojením na systém finančnej správy

O2 eKasa už v predaji aj s pripojením na systém finančnej správy

Tlačová správa.

0

Od ohlásenia vstupu operátora O2 do segmentu elektronických registračných pokladníc o riešenie O2 eKasa prejavili záujem už stovky podnikateľov. Prvé O2 eKasy si už podnikatelia postupne nájdu na predajniach, eshope operátora, ako aj u O2 predajcov.

Predaj integrovaného riešenia zahŕňajúceho nielen zariadenia, ale aj pripojenie na internet, odštartoval po tom, ako sa v minulom týždni úspešne zavŕšil proces jeho certifikácie finančnou správou.

„Po úspešnej certifikácii systému O2 eKasa finančnou správou naskladňujeme naše zariadenia tak, aby boli k dispozícii našim zákazníkom v čo najskoršom možnom termíne. Ich záujem nás skutočne prekvapil a už po februárovom ohlásení vstupu na trh sme museli navýšiť výrobný proces tak, aby sme uspokojili hneď od štartu predaja čo najviac zákazníkov. Nové O2 eKasy budú prinášať praktické výhody, vďaka ktorým sa podnikateľom môžu odbúrať mnohé administratívne úkony, ako napríklad denná uzávierka a pod. Keď sa naučia plne využívať všetky benefity, môže to pre nich znamenať nespornú výhodu,“ uviedol Tomáš Masár, riaditeľ stratégie O2.

 

O2 eKasa s pripojením na internet už v predaji

Systém O2 eKasy je založený na skúsenostiach z Českej republiky a rovnako aj Chorvátska. Okrem kompletného riešenia pokladne, POS terminálu a tlačiarne je súčasťou integrovaného riešenia aj automatické pripojenie na dátovú sieť prostredníctvom SIM karty, pri vyše 99,4% pokrytí populácie signálom O2. „Pre podnikateľov máme nachystané komplexné riešenie eKasy, ktoré zahŕňa nielen pripojenie na internet, ale aj zariadenia spolu s doplnkovou výbavou. Navyše, eKasy od O2 budú komunikovať s finančnou správou prostredníctvom dát, ktoré zákazníkom nebudeme spoplatňovať,“ doplnil Tomáš Masár.

O2 eKasa po skúsenostiach z Česka zohľadňuje špecifikácie pre rôzne segmenty podnikania a je dostupná v dvoch variantoch podľa potrieb zákazníka. Navyše, integrované riešenie platobného terminálu je motivujúce pre platby kartou, čo ocenia aj prevádzky, ktoré doteraz takúto možnosť nemali. O2 eKasu je možné doplniť aj ďalším príslušenstvom, ako napríklad čítačkou EAN kódov, váhou či obrazovkou pre zákazníka.

Cena pod očakávaniami

Podľa februárového prieskumu agentúry Ipsos vyhotoveného pre operátora O2, až tretina podnikateľov (35%) očakáva, že úvodné náklady budú v intervale 200 až 1000 eur, pričom vyše 20% si myslí, že náklady budú vyššie ako 300 eur.

Mesačná platba za O2 eKasu bude vo výške 25 eur, v čom je zarátaná splátka zariadenia a celková služba eKasy spolu s pripojením na internet. Cena zariadenia pri platbe v hotovosti je 216 eur, ktorú si zákazník môže znížiť ešte o bonus vo výške 96 eur pri jej dvojročnom využívaní.

eKasa na Slovensku

Od 1. apríla 2019 je zavedenie elektronickej registračnej pokladne (eKasa) povinné pre nových používateľov registračných pokladní a od 1. júla 2019 sa bude povinnosť vzťahovať už na všetkých. Podľa zverejnených údajov finančnej správy bolo vo februári v prevádzke vyše 230 000 elektronických registračných pokladníc.