Úvod Výrobcovia Huawei Huawei si ide po svojom. V roku 2018 podal najviac patentových prihlášok

Huawei si ide po svojom. V roku 2018 podal najviac patentových prihlášok

0

Inovácie sa s čínskou spoločnosťou Huawei skloňujú hlavne v spojení s poslednými generáciami smartfónov radu P a Mate, ale aj vďaka napredovaniu v 5G technológiách. 

Podľa organizácie World Intellectual Property sa spoločnosť Huawei ocitla na prvej priečke v počte patentových prihlášok. V roku 2018 si podala až 5 405 registrácií. Počet prihlášok určite úzko súvisí s vynaloženými prostriedkami do výskumu a vývoja.

V minulom roku gigant do tohto pola pôsobnosti vrazil 14,8 miliardy amerických dolárov, teda 14,1 percenta zo svojich celkových tržieb. 

Tržby pritom medziročne vzrástli o 19,5 percenta, na úroveň 105,2 miliardy amerických dolárov. Bilancia čistého zisku je za rok 2018 je ešte pozitívnejšia. Čistý profit vzrástol o 25,1 percenta.

Podľa výskumnej agentúry IDC sa Huawei umiestnil v roku 2018 v prvej trojke najväčších výrobcov smartfónov s trhovým podielom 14,7 percenta.

Značku najnovšie reprezentuje vlajkový smartfón Huawei P30 Pro, ktorý získal ocenenie TIPA World Awards v kategórii Best Photo Smartphone, čomu sekunduje tiež najvyššia pozícia v rebríčku DxOMark Mobile.