Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má šialený patent: Chce telefón, z ktorého spravíte hodinky

Samsung má šialený patent: Chce telefón, z ktorého spravíte hodinky

0
Koncept netypického smartfónu od Samsungu
Koncept netypického smartfónu od Samsungu (ZDROJ letsgodigital.org)

Svetlo sveta uzrel veľmi zaujímavý patent, ktorý sa točí okolo netypického mobilného telefónu z dielne spoločnosti Samsung. Toto elektronické zariadenie môže nadobudnúť až dve rôzne konštrukčné formy. Jedna pripomína konvečný model s podlhovastým displejom, zatiaľ čo tá druhá pre zmenu nekonvečné inteligentné hodinky.

Žiadosť o pridelenie bola síce podaná v priebehu uplynulého roka, no až v týchto dňoch sme sa dostali ku schválenému dokumentu. Všetko teda nasvedčuje tomu, že to juhokórejský gigant myslí vážne. Ak by ho niečo také nezaujímalo, nevenoval by tomu predsa svoj čas.

Samozrejme, nejaký patent nám ešte nezaručuje, že príde medzi nás i reálne existujúci kúsok. Ak sa tak ale predsa len stane, Samsung s tým určite nič nepokazí. Jeho ohybný smartfón totiž doplní nedávno predstavený model Galaxy Fold, ktorý funguje na obdobnom princípe. Má iba rozdielne konštrukčné prevedenie, pretože je hybrid medzi telefónom a tabletom, nie medzi telefónom a hodinkami.

Očakávaná podoba

Dostupnosť patentu a príslušných patentových náčrtov otvorila dvere vytvoreniu parádne vyzerajúceho konceptu, za ktorým aj tentokrát stojí európsky web LetsGoDigital. Očakávanú podobu ohybného smartfónu od spoločnosti Samsung si vďaka nemu môžete prezrieť na obrázku vyššie. Ak by vám však nestačil, viac vizuálneho materiálu nájdete na tomto odkaze.

Koncept netypického smartfónu od Samsungu
Náčrt z patentu (via letsgodigital.org)
Koncept netypického smartfónu od Samsungu
Náčrt z patentu (via letsgodigital.org)

Je však otázne, kedy by niečo také mohol výrobca predstaviť. Len nedávno sme sa dočkali vlajkovej lode Galaxy S10 spolu so skladacím modelom Galaxy Fold a o pár mesiacov príde rad i na pokračovanie minuloročného Galaxy Note 9. Do úvahy tu teda pripadá nadchádzajúci august.