Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10 má chybu, ktorá vybíja batériu. Takto si s ňou...

Samsung Galaxy S10 má chybu, ktorá vybíja batériu. Takto si s ňou poradíte

0

Nespomínam si na prípad, keď by nové smartfóny hneď od prvého dňa boli perfektné. Malé chybičky sa skôr či neskôr objavia pri každom jednom modeli. Výnimkou nie je ani nový Galaxy S10, u ktorého sa objavil bug, ktorý chcene-nechcene vybíja batériu.

Mám Galaxy S10, ktorý nosím v nohaviciach s displejom smerom k nohe, keďže ho chcem chrániť,píše jeden z majiteľov. „Problém je v tom, že počas nosenia som začal cítiť ako telefón vibruje. Snažil sa odomknúť displej cez odtlačok prsta,“ opisuje.

Na vine je senzor priblíženia

Samsung Galaxy S10 má senzor priblíženia (proximity), ktorý monitoruje či je zariadenie vo vrecku a ktorý zároveň vypína displej pri telefonovaní ukrytý v displeji. Práve tento kúsok ľahko prehliadnuteľnej výbavy je s najväčšou pravdepodobnosťou zodpovedný za zapínanie displeja aj vtedy, keď ho nosíte vo vrecku, v kabelke či v batohu.

Niekedy sa dokonca stáva, že sa aktivuje aj fotoaparát, s ktorým sa zapínajú ďalšie senzory, čo vybíja batériu ešte viac. Samsung o probléme vie a na riešení usilovne pracuje. Zatiaľ však pre všetkých majiteľov máme rýchle riešenie, pomocou ktorého sa nepríjemnej situácii vyhnete. Odporúča ho priamo Samsung.

Riešenie

Samsung majiteľom Galaxy S10, S10+ a S10e radí, aby si v nastaveniach vypli funkciu prebudenia displeja dvojitým ťuknutím (Pokročilé funkcie – pohyby a gestá) a funkciu Always-On Display (Zamknutá obrazovka – Always-On Display).

Podľa všetkého sa problémy netýkajú úplne každého kusu Galaxy S10. U nás v redakcii sme sa s ním bohužiaľ stretli na Galaxy S10+, takže zlé fungovanie senzora nie je viazané len na určitý trh. Veríme však, že inžinierom Samsungu sa podarí prísť s opravou.