Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10 5G je šialený: Dáta prenášal rýchlosťou 2,6 Gb/s!

Samsung Galaxy S10 5G je šialený: Dáta prenášal rýchlosťou 2,6 Gb/s!

1

Na svet sa pomaly ale isto predierajú prvé zariadenia vybavené 5G konektivitou. Zatiaľ, čo sa slovenskí operátori na príchod siete 5. generácie len pripravujú, v Južnej Kórei už zariadenia veselo testujú. Jedným z operátorov, ktorí sa rozhodol sieť poriadne otestovať je SK Telekom.

Juhokórejský operátor dokázal na novom Galaxy S10 5G dosiahnuť prenosové rýchlosti až 2,6 Gb/s, čo je na telefón úplná šialenosť, informoval server GSMArena. Reálna rýchlosť, bez zásahu sieťových kúzelníkov, sa ustálila na 1,5 Gb/s. Aby SK Telekom dosiahol 2,6 Gb/s, spojil prenosové rýchlosti 4G a 5G.

Operátor pritom tvrdí, že vyskúšal sťahovanie 10 GB súboru, čo na ich sieti trvalo 30 sekúnd. Tam však ale ani zďaleka nekončia. Spoločnosť chce pokračovať v zrýchľovaní, až kým nedosiahnu najrýchlejšie pripojenie spomedzi všetkých operátorov na domácom trhu.

Samsung Galaxy S10 5G je výzorovo veľmi podobný klasickému Galaxy S10+. Má však väčší displej, dva ToF fotoaparáty (jeden vpredu, jeden vzadu), väčšiu 5 000 mAh batériu a 5G modem.