Úvod Oukitel Oukitel C13 Pro Je toto najlepší ultralacný smartfón? Tento kúsok nestojí ani 70 €, toto...

Je toto najlepší ultralacný smartfón? Tento kúsok nestojí ani 70 €, toto všetko ponúka!

Je toto najlepší ultralacný telefón na trhu?

2

Oukitel počas MWC 2019 predstavil niekoľko smartfónov, medzi ktorými bol aj model C13 Pro. Smartfón s kontroverzným dizajnom pripomínajúcim iPhone X, resp. XS, zaujal azda najviac ľudí. Medzi jeho najzaujímavejšie prednosti patrí hlavne pomer ceny a výkonu.

Oukitel C13 Pro je určený pre ľudí s výrazne obmedzeným rozpočtom. Novinka od Oukitelu totiž stojí len niečo vyše 66 €, čo z neho robí jeden z najlacnejších smartfónov na trhu. Čo ale dostanete za sumu, ktorá je len zlomkom toho, čo si pýtajú iní výrobcovia? Dobrá otázka.

C13 Pro ponúka štvorjadrový procesor MediaTek MT6739 s jadrami o takte 1.5 GHz, 2 GB operačnú pamäť RAM, 16 GB úložisko, Android 9 Pie, 3 000 mAh batériou a veľký, 6,18-palcový displej.

Pochopiteľne, nechýba ani 8 Mpx duálny fotoaparát na zadnej strane a 5 Mpx selfie fotoaparát na prednej strane. Ani to ale nie je všetko. Na zadnej strane je okrem fotoaparátu ukrytý aj snímač odtlačkov prstov, ktorý spolu so systémom skenu tváre ponúka dostatočné zabezpečenie aj v tej najnižšej cenovej kategórii.

Oukitel C13 Pro sa začína predávať už dnes za zvýhodnenú cenu 66,95 €. Kúpiť si ho môžete z webu Aliexpress.com. Predajca si za poštovné pýta 1,42 €. Finálna cena teda končí na 68,37 €. Akcia trvá do 12. marca, takže sa s rozhodovaním treba poponáhľať.