Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 9 Xiaomi Mi 9 žne obrovský úspech: Vypredal sa za 53 sekúnd!

Xiaomi Mi 9 žne obrovský úspech: Vypredal sa za 53 sekúnd!

0

Vlajková loď Xiaomi Mi 9 bola predstavená v rovnaký deň ako Samsung Galaxy S10, teda minulú stredu 20. februára. Čínsku premiéru neskôr doplnila premiéra globálnej verzie určenej aj pre Európu.

Xiaomi Mi 9 sa začal na domácej pôde predávať dnes, teda iba pár dní po predstavení. Tzv. bleskový predaj však netrval dlho. Zariadenie sa vypredalo do jednej minúty. Výrobca je dokonca veľmi presný a hovorí o 53 sekundách.

Zariadenia tejto značky sú v zaľudnenej domovskej krajine nesmierne populárne, preto dopyt prevyšujúci ponuku neprekvapuje. Okrem toho, výrobca neuviedol, koľko kusov smartfónov sa mu vlastne za 53 sekúnd podarilo predať.

Pred spustením predaja si ale zariadenie nezáväzne rezervovalo milión záujemcov.

xiaomi mi 9

Docieliť bleskurýchle vypredanie zásob tak nakoniec nemuselo byť také zložité. Z marketingového hľadiska ide o obľúbenú taktiku čínskych výrobcov. Samotné Xiaomi už v minulosti niekoľkokrát informovalo o podobných predajných úspechoch.

Dôležitejšie pre nás je, že Xiaomi Mi 9 sa bude predávať aj v Európe s cenou, ktorá je len polovičná v porovnaní s niektorými vlajkovými modelmi. Predpredaj sa zatiaľ týka Španielska, Francúzska a Talianska. Cena začína na 449 € za konfiguráciu 4/64 GB.

Snáď sa k novinke časom dostaneme a preveríme jej kvality v praxi.