Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 9 už prešiel testom DxOMark: Získal vynikajúce hodnotenie

Xiaomi Mi 9 už prešiel testom DxOMark: Získal vynikajúce hodnotenie

0

Po dnešnom oficiálnom predstavení nového vlajkového modelu Xiaomi Mi 9 bolo jasné, že jeho foto schopnosti vysoko predčia bežný priemer. Potvrdzuje to aj hodnotenie expertov z DxOMark.

Xiaomi Mi 9 obdržal hodnotenie 112 bodov v prípade fotografovania a 99 bodov za video. Celkové kombinované skóre tak dosiahlo 107 bodov, čím sa čerstvá novinka zaradila hneď za Huawei Mate 20 Pro a P20 Pro.

xioami mi 9

Čo sa odborníkom páčilo? Ocenili napríklad veľmi rýchle a presné ostrenie i dobrú elimináciu šumu v neideálnych svetelných podmienkach. Kladne ohodnotili množstvo zachytených detailov v režime priblíženia, pekné rozostrenie pozadia v portrétovom režime, ale aj doslova excelentnú kvalitu pri fotografovaní s bleskom, čo nebýva zvykom.

Naopak, kritike sa nevyhol mierne limitovaný dynamický rozsah, šum pri priblížení, obzvlášť pri priblížení v zlých svetelných podmienkach, a lepšie by mohlo prebiehať aj zachytenie jemných detailov.

Ak so smartfónom radi natáčate videá, nielen fotografujete, Mi 9 ich zvládne skvele. Výborný obraz a stabilizáciu podčiarkuje reprezentatívne automatické zaostrovanie. Ukážkové fotografie a podrobné hodnotenie nájdete TU, na stránkach DxOMark Mobile.