Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi ukáže nový Mi 9 v deň, keď spoznáme aj Galaxy S10

Xiaomi ukáže nový Mi 9 v deň, keď spoznáme aj Galaxy S10

0

Dvadsiaty deň v tomto mesiaci pripadne hneď dvom veľkým predstaveniam. Samsung svetu ukáže ostro sledované top-end trio Galaxy S10 a Xiaomi sa zase pochváli novou vlajkovou loďou Mi 9.

Či čínsky výrobca zvolil 20. február ako deň predstavenia zámerne, nie je jasné. V každom prípade bude model Xiaomi Mi 9 predstavený v Číne, zatiaľ čo Galaxy S10 na dvoch miestach súčasne, v britskom Londýne a americkom San Franciscu.

Kým o Galaxy S10 vieme takmer všetko, Mi 9 je vcelku záhadou. Že ale pôjde o top model s priaznivou cenou si môžeme byť istí. Pod kapotou by sme mali nájsť Snapdragon 855, 3500 mAh batériu a štedrú dávku pamätí.

xiaomi mi 9
Takto bude podľa všetkého vyzerať Xiaomi Mi 9

Zvedaví sme na trojitý fotoaparát, ku ktorému sa prikláňa čoraz viac výrobcov. Trojicu obrazových snímačov nakoniec potvrdzuje oficiálne foto z MIUI fóra.

Podľa všetkého si dá výrobca mimoriadne záležať na dizajne, ktorý má spolu s výbornou výbavou otvárať peňaženky potencionálnych zákazníkov.

Hovorí sa, že Xiaomi Mi 9 navrhla tá istá osoba, ktorá vytvorila vzhľad staršej generácie Xiaomi Mi 6. Tento model sa mimochodom vtedy naozaj podaril. Predaj na domácej pôde ešte pomôže podporiť ambasádor Roy Wang – hviezda čínskej hudobnej scény.

Všetky podrobnosti z oboch táborov prinesieme už budúcu stredu. Určite sa máme na čo tešiť.