Úvod Sony Sony Xperia XZ4 Sony dvíha latku: Nový model Xperia XZ4 ponúkne až 52 Mpx senzor!

Sony dvíha latku: Nový model Xperia XZ4 ponúkne až 52 Mpx senzor!

Máme sa na čo tešiť!

2

Pomaly ale isto sa k nám blíži február, ktorý je v technologickej sfére známy tiež ako mesiac mobilných zariadení. Je to kvôli tomu, že koncom mesiaca svoje brány otvára najväčší veľtrh zameraný na mobilné technológie – MWC. Práve MWC má byť dejiskom predstavenia nového top modelu japonského výrobcu – Sony Xperia XZ4.

Novinka sa má pritom pýšiť hneď niekoľkými silnými stránkami, informuje server GSMArena. Jednou z nich má byť aj senzor na zadnej strane s najvyšším rozlíšením. Má totiž disponovať až 52 Mpx fotoaparátom, čo je v smartfónoch rekord. Doterajší rekord drží Honor View20 so 48 Mpx senzorom.

Sony Xperia XZ4 bude disponovať hneď troma senzormi. Tešiť sa tak môžeme na 16 Mpx tele senzor s clonou f/2.6, potom bude nasledovať spomínaný 52 Mpx snímač s objektívom so svetelnosťou f/1.6, no a výbavu zakončí 0,3 Mpx f/1.4 ToF senzor pre meranie hĺbky.

Sony Xperia XZ4
Odhadovaný dizajn Sony Xperia XZ4

Gigantický senzor má využiť technológiu Pixel binning, teda proces, keď sa 4 pixely spoja v jeden. Finálny záber tak môže mať rozlíšenie rozumnejších 13 Mpx. Podobný proces sa osvedčil hlavne v smartfónoch od čínskych spoločností.

Slušná výbava môže zabezpečiť silnejšie predaje

Okrem informácií o fotoaparáte sme sa len nedávno dozvedeli viac aj o zvyšku výbavy. Sony má vlajkovú loď vybaviť 6,5-palcovým QHD+ displejom s pomerom strán 21:9, 6 GB operačnej pamäte RAM, 128 GB úložiskom, 4 400 mAh batériou a výkonným procesorom Snapdragon 855.

Bohužiaľ, na novinku od Sony si budeme musieť ešte počkať. K predstaveniu síce dôjde už vo februári, dostupnosť je však podľa všetkého nastavená na tohtoročné leto.