Úvod Výrobcovia Oukitel Je ešte lacnejší: Je toto najlepší telefón pre nenáročného zákazníka?

Je ešte lacnejší: Je toto najlepší telefón pre nenáročného zákazníka?

Oukitel C12 prichádza v 3G verzii. Jeho cena je šialene nízka.

2

Minulý rok v septembri sme sa dočkali predstavenia modelu Oukitel C12, ktorý bol už vtedy mimoriadne lacný. Výrobcovi sa telefón osvedčil, preto sa teraz jeho cenu snaží stlačiť ešte nižšie. Ako? Jednoducho, začína ho ponúkať v 3G verzii s rovnakým displejom a podobnou výbavou.

Oukitel C12 sa začína predávať už tento týždeň, takže uchmatnúť si ho môžete už čoskoro. Poďme sa teda pozrieť na hlavné výhody C12-tky.

Oukitel posúva hranice toho, čo je možné

Oukitel C12 ponúka veľký, 6,18-palcový displej s výrezom, tenučké rámiky a úzku „bradu“ na spodnej časti displeja. Vzhľadom na to, že ide o lacný smartfón sa do výbavy „zmestilo“ len 996 x 480 rozlíšenie pri pomere strán 19:9. Nie je to veľa, no ako spomíname, nenáročnému zákazníkovi to môže vyhovovať. Zaujímavý je aj dizajn zariadenia, ktorý sa vymyká šedým „plasťákom,“ na ktoré sme pri takejto cenovke zvyknutí.

Zariadenie poháňa 3 300 mAh batéria, ktorá telefón vydrží poháňať jeden deň. O softvérový zážitok sa stará Android 8.1 Oreo, ktorý je už sám o sebe prispôsobený aj pre používanie na zariadeniach, ktoré nepatria do kategórie strednej či vyššej triedy.

C12 však nie je bez výkonu. V jeho srdiečku tiká štvorjadrový procesor MediaTek MT6850, ktorému pomáhajú 2 GB operačnej pamäte RAM16 GB úložisko. Na zadnej strane sa nachádzajú 8 Mpx + 2 Mpx fotoaparáty, prekvapivo nechýba ani snímač odtlačkov prstov.

No a čo sa ceny týka, Oukitel C12 si môžete kúpiť za 58,09 €, čo je na smartfón výnimočne dobrá cena. Hodí sa napríklad seniorom, deťom či ako záložný smartfón.