Úvod Výrobcovia LG LG sa do boja o najlepší skladací smartfón zatiaľ nechystá. Je vraj...

LG sa do boja o najlepší skladací smartfón zatiaľ nechystá. Je vraj príliš skoro

0
LG G7 ThinQ

Klub výrobcov spotrebnej elektroniky, ktorí by mali tento rok priniesť svoj prvý skladací telefón, je menší. Po novom z neho vypadol kórejský gigant LG, pretože si myslí a zároveň i tvrdí, že jeho model má ešte nejaký ten čas. Konkurencia ako Samsung či Huawei s tým však nebude vôbec otáľať.

Prioritou LG je totiž opätovné nadobudnutie strateného trhového podielu v biznise s konvenčne prevedenými smartfónmi. Ten so skladacími modelmi by mal byť spočiatku kvôli astronomickým cenovkám veľmi, ale veľmi obmedzený, takže si ho rozdelia podstatne dominantnejší giganti ako napríklad Samsung, Xiaomi či Huawei.

„Odhaduje sa, že dopyt po (skladacích) smartfónoch prekročí 1 milión, no hlavný problém LG v biznise so smartfónmi spočíva v opätovnom získaní trhovej pozície. Keď túto situáciu zohľadníme, je príliš skoro na to, aby LG predstavil skladací smartfón. V otázke technológie sme plne pripravení reagovať podľa toho, aké budú reakcie spotrebiteľov.“

Skladacie kúsky čoskoro predstaví hneď viacero gigantov z meniaceho sa mobilného priemyslu. Samsung, Xiaomi a Huawei sú už viac menej potvrdení. V klube neskôr pribudne i Apple, no momentálne je otázne, kedy k tomu dôjde.

Prvé skladacie telefóny s operačným systémom Android uzrú svetlo sveta už o pár dní. Jabĺčko tak môže spraviť buď v druhej polovici tohto roka alebo až o rok.