Úvod Hry V Indii bojujú so závislosťou na hre PUBG. Chcú presadiť jej zákaz

V Indii bojujú so závislosťou na hre PUBG. Chcú presadiť jej zákaz

3

PUBG Mobile je nesmierne úspešnou hrou, ktorú hrá podobný počet jedincov ako konkurenčný a koncepčne podobný titul Fortnite. Hru na dennej báze hrá asi 30 miliónov hráčov, a to po celom svete, vrátane Indie.

PUBG Mobile sa však neskloňuje iba v kontexte výbornej zábavy, tímovej hry alebo pravidelných a atraktívnych aktualizácií obsahu. V Indii bolo hlásených niekoľko prípadov spojených so závislosťou na hre, čo vyústilo do zlých študijných výsledkov, k násiliu a dokonca k samovraždám.

Rodičia školákov preto pred hrou varujú a na ich stranu sa mala tiež pridať NCPCR – indická komisia pre ochranu práv dieťaťa, ktorá apeluje priamo na vládu. Logicky sa začalo hovoriť o zákaze hry v Indii, ktorý sa zatiaľ začal uplatňovať v niektorých vzdelávacích inštitúciách a hlavne na základných školách.

 PUBG Mobile
Záber z PUBG Mobile

Spoločnosť stojaca za hrou PUBG Mobile problematiku neignoruje a vo svojom stanovisku uviedla, že je odhodlaná spolupracovať na riešení problémov s vládou, školami, rodičmi a ďalšími zainteresovanými stranami.

Vývojári podľa vlastných slov pracujú na zmenách v hre, ktoré ju umožnia hrať naplno, no zodpovedne. Upravený by mal byť systém odmeňovania a ďalšie prvky, ktoré poslúžia ako prevencia pred závislosťou. Príkladom môže byť Čína, kde spoločnosť Tencent podobné opatrenia už zaviedla.

S prakticky totožným problémom sa pasuje v úvode spomínaný konkurenčný titul Fortnite. Rodičia náruživých maloletých hráčov túto hru označujú ako heroín. Závislých detí pritom pribúda.