Úvod Hry Populárna hra Mario Kart Tour bude pre smartfóny dostupná až cez leto

Populárna hra Mario Kart Tour bude pre smartfóny dostupná až cez leto

0
mario kart

Japonské Nintendo popri ohlásení finančných výsledkov uviedla, že premiéru hry Mario Kart Tour odkladá až na leto. Pôvodne mala byť hra dostupná už v marci tohto roku. Známe sú aj dôvody oddialenia premiéry.

Tvorcovia hry zatiaľ nie sú spokojní s jej kvalitou a množstvom obsahu, ktorý sa v nej zatiaľ nachádza. Rozšírenie hry a zlepšenie jej kvalít tak zaberie ďalšie mesiace. Rozhodnutie ťažko kritizovať, pokiaľ je skutočne oprávnené.

Mario Kart Tour pre Android a iOS môže byť skutočným mobilným hitom. Ekvivalent pre konzolu Nintendo Switch – Mario Cart 8 Deluxe, patrí medzi najúspešnejšie hry na tejto platforme.

Mario kart
Konzola Nintendo Switch

Okrem toho tu je legendárna značka. Mario Kart ako pretekárska hra vychádzajúca z hernej série Super Mario sa začala predávať v roku 1992. Po celom svete sa jej predalo viac ako 100 miliónov kópií.

Zatiaľ nevieme, čo presne nás v mobilnej verzii hry čaká. Online závody v reálnom čase pre viacerých hráčov ale určite očakávame. Informácie o prípadnej cene hry, resp. o spoplatnení dodatočného obsahu, zatiaľ neexistujú. Fanúšikov ale rozumná komercializácia neodradí.

Nintendo vie, ako prilákať hráčov. Stačí sa pozrieť na titul Pokémon Go alebo taký Animal Crossing. O Zelde ani nehovoriac, aj keď tá zatiaľ pre smartfóny dostupná nie je. Aj to sa má ale v budúcnosti zmeniť.