Úvod Hry Apex Legends mieri aj na smartfóny: Tešiť sa vraj môžeme aj na...

Apex Legends mieri aj na smartfóny: Tešiť sa vraj môžeme aj na cross-play!

Populárna battle royal hra Apex Legends mieri aj na mobilné zariadenia.

0

Kontroverzná novinka Apex Legends je medzi milovníkmi herného žánru battle royale až tak populárna, že spoločnosť EA začína hovoriť o mobilnej verzii a podpore pre cross-play. Ak by sa tak nakoniec predsa len stalo, na jednom digitálnom bojisku bude môcť byť viacero rôznych platforiem.

Zatiaľ je ale všetko iba v rámci teórie a počiatočných diskusií s investormi. Tvorcovia Apex Legends si podľa všetkého najskôr počkajú na to, koľko ľudí vytvorí stabilnú základňu, a až potom začnú pracovať na expanzii. Titul mal po prvých 8 hodinách od spustenia na konte niečo cez 1 milión hráčov.

„Premýšľame nad tým, ako postupom času spraviť z hry mobilnú verziu a ako integrovať cross-play, pričom očakávam, že táto hra bude mať v Ázii obrovskú popularitu,“ prezradil na margo novinky šéf spoločnosti Electronics Arts Andrew Wilson. Stalo sa tak počas nedávneho ohlasovania finančných výsledkov, píše TechSpot.

Apex Legends
Apex Legends

Nebol to nápad EA

Zároveň sme ale dozvedeli aj to, že vrcholové vedenie Eletronics Arts vôbec nezasahovalo do vývoja, ktorý uskutočnilo gigantom vlastnené vývojárskeho štúdio Respawn. Nebol to dokonca ani ich nápad. Za Apex Legends teda stoja iba tvorcovia herného hitu Titanfall.

„Išlo o naše rozhodnutie spraviť túto hru. Nehádžeme EA pod autobus, no nebola to hra, akú by očakávali. Musel som ísť za vedením, ukázať im ju a veľa vysvetľovať,“ prezradil Drew McCoy z Respawn Entertainment, pričom dodal, že „nemajú absolútne žiadne prsty vo vývoji tejto hry“.