Nároky majiteľov smartfónov sa rok čo rok zvyšujú. Uvedomujú si to aj výrobcovia, ktorí hlavne high-end modely vybavujú veľkými úložiskami. Tí, ktorým sa za telefón nechce platiť cena podobná alebo prekračujúca priemerný plat však majú zväčša smolu, no nemusia.

Tieto dva telefóny, ktoré sa objavili v ponuke obchodu efox-shop kombinujú bohatú výbavu s cenou, ktorú by ste im bežne netipli. Poďme sa na ne pozrieť.

UMIDIGI Umi F1
UMIDIGI Umi F1

UMIDIGI UMI F1

Cena: 169,09 € | Verzia:

UMIDIGI na Slovensku síce nie je tak známy výrobca ako povedzme Samsung či Sony, no z jeho fabrík vychádzajú čoraz podarenejšie kúsky. Dôkazom je aj model UMI F1, ktorý ponúka skutočne pôsobivú výbavu. Výrobca si za telefón nepýta ani 170 €, čo je cena, ktorá je sympatická nejednému z nás.

Zariadenie disponuje 6,3-palcovým Full HD+ displejom s malým výrezom v tvare kvapky, v ktorom je schovaný 16 Mpx selfie foťák. Zaujať určite môže aj osemjadrový procesor Helio P60 s jadrami o takte 2.0 GHz či 4 GB operačnej pamäte RAM. Prekvapujúce je, že sa vo výbave nachádza aj 128 GB úložisko, donedávna výsada vlajkových modelov.

UMIDIGI Umi F1
UMIDIGI Umi F1

Smartfón poháňa veľká, 5 150 mAh batéria, ktorú nabijete cez USB C, poprípade bezdrôtovo s výkonom 18 W (veľmi, veľmi rýchle nabíjanie). Samozrejmosťou je duálny fotoaparát na zadnej strane, snímač odtlačkov prstov, Face ID, dual SIM a plná podpora slovenských LTE frekvencií vrátane 800 MHz. Čerešničkou na torte je NFC čip, ktorý hravo zvláda bezkontaktné platby cez Google Pay. Ó, ešte jedna vec. UMI F1 beží na novom Android 9 Pie.

UMIDIGI UMI One Max
UMIDIGI UMI One Max

UMIDIGI UMI One Max

Cena: 151,29 € | Verzia:

Ak vám na výkone až tak nezáleží a chceli by ste skôr aby zariadenie vyzeralo čo najlepšie, zvážiť môžete model UMI ONE Max. Ten v sebe nesie 4 GB operačnej pamäte RAMosemjadrový čipset Helio P23.

Pri UMI One Max sa môžete tešiť taktiež na 6,3-palcový displej, no tentokrát len s HD+ (1 520 x 720) rozlíšením. V displeji nechýba malý výrez v tvare kvapky, v ktorom sa schováva 16 Mpx selfie kamera. Zadnú stranu zdobí dvojica senzorov s rozlíšeniami 12 Mpx5 Mpx.

UMIDIGI UMI One Max
UMIDIGI UMI One Max

Telefón poháňa Android 8.1 Oreo, ktorý narába s energiou z 4 150 mAh batérie, ktorú nabijete cez USB C. Nechýba ani 15 W bezdrôtové nabíjanie, dual SIM a plná podpora frekvencií slovenských operátorov.

UMIDIGI UMI One Max
UMIDIGI UMI One Max

Azda najzaujímavejšou prednosťou tohto modelu je jeho dizajn. Jeho zadná strana sa totiž podobá na Huawei P20 Pro. Kombinuje dve farby, ktoré sa približne v strede zadného panelu zlievajú.