Úvod Nokia Nokia 9 Tak predsa len: Nokia 9 prinesie 5 fotoaparátov a čistý operačný systém

Tak predsa len: Nokia 9 prinesie 5 fotoaparátov a čistý operačný systém

2
Nokia 9

Vlajkové parametre, veľký OLED displej, čistý operačný systém a poriadny fotoaparát. Vlastnosťami, ktoré sú typické pre smartfóny Google Pixel 3 a 3 XL, sa má pýšiť aj dlho očakávaná Nokia 9.

Nokia 9 sa v kuloároch spomínala snáď od leta minulého roka. Ak nie ešte skôr. Vôbec prvé špekulácie najskôr pôsobili ako žart, keď naznačovali, že novinka bude mať až päticu fotoaparátov.

Postupom času však začali hrubé domnienky naberať reálnejšie kontúry, ktoré však stále predbiehali oficiálne predstavenie. Vyzerá to, že sa konečne dočkáme. Nokia 9 bude predstavená 24. februára na podujatí Mobile World Congress 2019 v Barcelone.

nokia 9
PocketNow

Jasne to naznačuje upútavka, ktorá v týchto dňoch obieha technologické médiá. Ruku k dielu tiež priložil príspevok Juha Sarvikasa – jedného z hlavných vedúcich pracovníkov konzorcia HMD Global.

Na obrázku si pri lepšom pohľade môžete všimnúť siluetu modelu Nokia 9 s piatimi fotoaparátmi. Dizajn je tak, zdá sa, viac menej istotou. Ako bude nová vlajková loď asi vyzerať bolo známe už v novembri.

Okrem toho je veľká šanca, že Nokia v kontexte výkonného fotoaparátu opráši ikonickú značku PureView. Nokia 9 by nemala stáť 4-cifernú sumu ako niektorá top-end konkurencia predstavená v roku 2018.

Avizovaných 749 – 799 EUR ale peňaženka stále pocíti.