Úvod Xiaomi Pocophone F1 Poco F1 získa obrovskú aktualizáciu: Prinesie 4K pri 60 fps aj 960...

Poco F1 získa obrovskú aktualizáciu: Prinesie 4K pri 60 fps aj 960 fps slow-motion

1

Jeden z najlepších smartfónov minulého roka v kategórii pomeru ceny voči výbave bude ešte o niečo lepší. Poco F1 od Xiaomi dostane v najbližšom období dôležitú aktualizáciu a nebude jediná.

Poco F1 poháňa výkonný čipset Snapdragon 845 podobne, ako mnohé vlajkové lode s ďaleko vyššou cenovkou. Čipset zvláda rôzne náročné funkcie, ktoré v cenovo dostupných zariadeniach jednoducho nájsť nemôžete.

Poco F1 je ale výnimkou. Aktualizácia, ktorá by sa mala objaviť v najbližších týždňoch, bude obsahovať nočný režim pre fotoaparát a extra spomalené video pri 960 snímkach za sekundu. Výrobca okrem toho odstráni chyby dotykového vstupu a nejaké nezrovnalosti so zvýšenou spotrebou energie.

Pocophone F1
Pocophone F1 (FOTO Lukáš Zachar)

Aby toho nebolo málo, vo februári výrobca vlastníkom tohto zariadenia doručí ďalší aktualizačný balíček, vďaka ktorému budú môcť natáčať video v 4K rozlíšení pri snímkovaní 60 FPS.

Softvéroví inžinieri popritom stále pracujú na podpore pre kódovanie Widevine L1, bez ktorého nie je možné sledovať obsah v niektorých VoD službách (Netflix, Amazon Video) v HD kvalite. V akom štádiu toto riešenie je ale zatiaľ známe nie je.

O dôležitých novinkách informoval C Manmohan, hlavný manažér značky pre indický trh. Aktualizáciu ale obdržia všetci majitelia smartfónu Poco F1, nielen tí, ktorí žijú v Indii.