Úvod Výrobcovia LG LG G8 bude pravdepodobne predstavený už o mesiac. Uvidíme bezdotykové ovládanie?

LG G8 bude pravdepodobne predstavený už o mesiac. Uvidíme bezdotykové ovládanie?

Life's Good.

2
LG G7 ThinQ

Kórejská spoločnosť LG nebude chýbať na februárovom podujatí Mobile World Congress 2019, ktoré sa koná v španielskej Barcelone. Už teraz pozýva na predstavenie nového zariadenia, ktorým by mal byť LG G8 ThinQ.

LG pri príležitosti ohlásenia svojej účasti na podujatí zverejnila krátke video, ktoré naznačuje, že sa zoznámime s novým spôsobom ovládania. LG G8 ThinQ, ak bude skutočne predstavený, by mal byť vybavený špeciálnymi gestami, resp. niečím v zmysle bezdotykového ovládania.

Vo všeobecnosti sa toho o novej vlajkovej lodi nevie veľa. Hovorí sa napríklad o technológii Sound on Display. Zvuk by vďaka nej nevytváral reproduktor, ale jemné vibrácie obrazovky. Pri takom telefonovaní, priložení smartfónu k uchu, by technológii dopomohla ešte zvuková vodivosť kostí lebky.

LG má sa takouto technológiou skúsenosti, keďže je súčasťou niektorých modelov OLED televízorov.

LG G7
LG G7 ThinQ vlani zaujal vysokým jasom a tým pádom skvelou čitateľnosťou na priamom slnku.

V kontexte nového vlajkového modelu sa spomína akási sekundárna obrazovka, ktorá by sa k zariadeniu mohla pripojiť pomocou špeciálneho puzdra alebo krytu. Túto inováciu ale až tak reálne nevidíme.

Lepšie už vyzerá 4K rozlíšenie LCD obrazovky s uhlopriečkou určite väčšou ako 6 palcov. Výkon by mal zastrešovať Snapdragon 845 – teda vlaňajší vrchol spoločnosti Qualcomm. Tohtoročný kus kremíka menom Snapdragon 855 si výroba odloží pre LG V50 ThinQ, ktorý bude predstavený až niekedy na jeseň alebo koncom roka.

Na LG G8 ThinQ sme každopádne určite zvedaví. Skúsenosti z testovania ešte stále súčasnej generácie LG G7 ThinQ nájdete TU.