Úvod Huawei Huawei P20 Pro Je to tu: Huawei P20 Pro získava aktualizáciu na Android 9 Pie!

Je to tu: Huawei P20 Pro získava aktualizáciu na Android 9 Pie!

17
Huawei P20 Pro

Beta testovanie novej verzie operačného systému Android 9 Pie pre vlajkové zariadenia Huawei P20, P20 Pro a taktiež Mate 10 Pro trvalo dlhšie, ako sa očakávalo. Konečne je dostupná stabilná verzia, ktorá sa začína šíriť formou OTA aktualizácie.

Aktualizácia pre Huawei P20, P20 Pro, Mate 10 Pro sa už spomínala niekoľkokrát. Zo začiatku išlo hlavne o spomínanú beta verziu, neskôr o verzie, ktoré boli nakoniec určené pre mimoeurópsky trh.

Android 9 Pie pre Huawei P20, P20 Pro, Mate 10 Pro je nakoniec tu a začína sa rozpínať po európskom kontinente. Nejaký čas potrvá, kým dobehne všetkých európskych zákazníkov. Hovoriť môžeme o dňoch až pár málo týždňoch. Snáď bude platiť prvá menovaná možnosť.

Huawei P20 Pro
Foto: Lukáš Zachar

Android 9 Pie prichádza na zariadenia s inovovaným užívateľským prostredím EMUI 9, ktoré obsahuje gestá, zjednodušenú ponuku nastavení, zmeny vzhľadu a prvkov ovládania a niekoľko ďalších vylepšení. Viac podrobností sa dozviete z recenzie EMUI 9. V uzatvorenom kruhu sme nové užívateľské prostredie testovali ešte v septembri.

Je isté, že v blízkej budúcnosti začnú dostávať túto aktualizáciu aj popredné zariadenia značky Honor, menovite Honor PlayHonor View 10 a Honor 10. Dúfame, že vám bude aktualizačný balíček doručený čo najskôr.