Úvod Oukitel Oukitel U23 Dá sa to vôbec? Tento 190 € telefón sa chce porovnať s Huawei...

Dá sa to vôbec? Tento 190 € telefón sa chce porovnať s Huawei P20 Pro

190 € vs 600 €.

0

Trh s telefónmi je mesiac čo mesiac bohatší o nové modely, ktoré sľubujú viac výkonu, krajší dizajn a šikovnejšie funkcie. Jedným z takých telefónov je aj Oukitel U23, dizajnový kúsok čínskeho výrobcu, ktorý má veľké ambície. Aké veľké? Oukitel sa ho totiž rozhodol porovnať s obľúbeným Huawei P20 Pro.

K tejto príležitosti si spoločnosť pripravila krátke video.

Vo videu firma uvádza, že obe zariadenia ponúkajú výnimočne kvalitné spracovanie a dizajnové prevedenie. Vyzdvihuje hlavne tenučké rámiky a gradientné prevedenie zadnej strany zariadenia.

Oukitel U23 podobne ako P20 Pro beží na Android 8.1 Oreo. Čo sa výkonu týka, tam má P20 Pro vďaka procesoru Kirin 970 jednoznačne navyše. Ak však nehráte graficky najnáročnejšie tituly ako PUBG Mobile, uspokojíte sa aj s výkonom Helio P23.

Rozhodne pomer ceny a výkonu?

Pri výbere nového telefónu mnohí pozerajú hlavne na pomer ceny a výkonu, v čom nový Oukitel U23 priam žiari. Telefón za 190 € dokáže naplniť očakávania aj tých náročnejších zákazníkov, a to hlavne vďaka kvalitnému vyhotoveniu, ako aj vďaka slušnému výkonu. Pripočítajte si k tomu 6 GB RAM, 64 GB úložisko, 3 500 mAh batériu s možnosťou nabíjania bezdrôtovo a získate smartfón, po ktorom sa budú otáčať aj ostatní.

Na otázku či dáte za telefón, ktorý budete používať rok či dva 500 a viac eur si musíte zodpovedať sami. Ak je však vaša odpoveď „nie,“ U23 by ste v žiadnom prípade nemali prehliadnuť. Momentálne stojí približne 190 €, čo sa však po 2. decembri mení.

Zakúpiť si ho budete môcť neskôr, momentálne sa predáva len verzia, ktorá ešte nie je určená pre využívanie v Európskej únii.