Úvod iPhone iPhone X Začiatok škandálu? V USA vybuchol iPhone X po tom ako sa aktualizoval...

Začiatok škandálu? V USA vybuchol iPhone X po tom ako sa aktualizoval na iOS 12.1

5

V Spojených štátoch mal podľa aktuálnych informácií ešte v minulú stredu vybuchnúť iPhone X hneď po aktualizácii na iOS 12.1. Stať sa tak malo v štáte Washington majiteľovi 10-mesačného iPhone X, z ktorého sa začal valiť dym, čo nakoniec viedlo k explózii.

Tento rok v januári som si kúpil iPhone X, ktorý som používal normálne,opisuje svoj telefón Rahel Mohamad serveru Gadgets 360. Počas aktualizácie na iOS 12.1 ho Mohamad pripojil k nabíjačke tak, ako to robil aj dovtedy. Práve v ten moment sa z telefónu začal šíriť tmavý dym. „Keď skončila aktualizácia a telefón sa zapol, uvidel som tmavosivý dym,“ vysvetľuje.

Zdroj: Rahel Mohamad

Na nabíjanie zariadenia Mohamad používal originálne príslušenstvo. V čase explózie sa už však telefón nenabíjal. Hneď ako muž uvidel dym, telefón odpojil z elektrickej siete.

Apple spúšťa vyšetrovanie

Keď sa Mohamad obrátil na Apple s prosbou o pomoc, kalifornská spoločnosť ho požiadala, aby im zaslal zariadenie pre ďalšie testy. Podpora Apple ukľudnila všetkých majiteľov iPhonov, že takéto správanie telefónu jednoznačne nie je správne a že situáciu preveruje.

Telefóny v sebe nesú batérie, ktoré, bohužiaľ, môžu prejaviť aj známky zlyhania až to nakoniec vzdajú a ich horľavé zloženie to rozbalí naplno. Stačí si spomenúť, ako dopadol Samsung Galaxy Note 7, ktorý Samsung nakoniec stiahol z trhu. Dôvodom boli práve chybné batérie.