Úvod Xiaomi Xiaomi Pocophone Pocophone F1 získava aktualizáciu na MIUI 10!

Pocophone F1 získava aktualizáciu na MIUI 10!

2

Pocophone F1 ako cenovo veľmi dostupný, no výkonný smartfón prišiel na trh s verziou MIUI 9.6, ktorá vychádza z OS Android 8.1 Oreo. Od tohto týždňa však môžu majitelia tohto zariadenia očakávať príchod aktualizácie na MIUI 10.

MIUI 10 v stabilnej verzii pre globálny trh prichádza po dlhom beta testovaní a pripomienkach zo strany samotných užívateľov. Práve na spätnú väzbu sa tvorcovia zamerali primárne a plánovaných vylepšení je skutočne veľa.

Napr. taký POCO Launcher, ktorý sa už dá stiahnuť pre väčšinu smartfónov, dostane tmavý motív prostredia alebo možnosť nastaviť si vlastnú veľkosť ikon na domácej obrazovke. Autori riešili problémy s kompatibilitou niektorých hier.

pocophone F1
Pocophone F1

Problémy robili hry Asphalt 8Asphalt 9, ktoré pochádzajú z dielne spoločnosti Gameloft. Tvorcovia sa so zástupcami spoločnosti stretli s cieľom problém napraviť. Čoskoro sa tiež vyrieši zobrazenie hry PUBG Mobile, ktoré kazí zárez v obrazovke.

Na Pocophone F1 nemôžete pozerať obsah zo služieb Netflix alebo Amazon v HD kvalite. Môže za to absencia podpory pre Widevine L1. Xiaomi spolupracuje s gigantami Google a Qualcomm na tom, aby tento problém spoločne vyriešili. Postačiť by mala OTA aktualizácia.

Aktualizácia MIUI 10 Global Stable, ktorá sa pre Pocophone F1 šíri od týchto dní, prináša niekoľko optimalizácií na systémovej úrovni, vylepšený zážitok z užívania, poruke budú gestá pre ovládanie systému pre celú obrazovku, zvuky a efekty inšpirované prírodou alebo už spomínané radikálnejšie zmeny v užívateľskom prostredí POCO Launcher.

Ďalšie vylepšenia a uvádzané opravy budú distribuované ďalšími nadchádzajúcimi menšími aktualizáciami. V každom prípade, ak ste si Pocophone F1 zadovážili, očakávajte v najbližšom období aktualizáciu.