Úvod Výrobcovia LG LG potvrdzuje: Áno, pracujeme na skladacom smartfóne!

LG potvrdzuje: Áno, pracujeme na skladacom smartfóne!

0

Svoj prvý skladací smartfón plánuje predstaviť aj druhý najväčší juhokórejský výrobca spotrebnej elektroniky. Šéf spoločnosti LG totiž potvrdil, že spolu s partnermi pracujú na podobnom type mobilného zariadenia. Bližšie detaily momentálne nevieme.

Prví však rozhodne nebudú. Podobné plány má Samsung, Huawei a množstvo ďalších popredných značiek z Číny, preto tu exituje iba naozaj malá pravdepodobnosť, že všetkých predbehnú. Najväčšie ambície má spomínaný konkurent z tej istej krajiny, ktorý svoj záujem o toto celkom lukratívne prvenstvo v mobilnom priemysle vôbec, ale vôbec neskrýva.

Potvrdenie vývoja skladacieho smartfónu prebehlo počas nedávnej tlačovej konferencie, kedy bola odhalená čerstvá hi-tech novinka LG V40 ThinQHwang Jeong-hwan, CEO divízie LG Mobile, potvrdil pred zvedavými novinármi, že pripravujú všetko dôležité na to, aby mohli na spotrebiteľský trh uviesť netradične prevedený mobilný telefón.

Ako píše server AndroidAuthority, LG patrí medzi popredných výrobcov zobrazovacích panelov. Zhotoviť tak flexibilný displej, aby ho bolo možné skladať ako kus papieru, by teda nemal byť preňho absolútne žiadny problém. Pár podobne vyzerajúcich aj fungujúcich prototypov sme navyše už mali príležitosť vidieť priamo v akcii.