Úvod Konkurencia Apple Nedokázal to ani iPhone XS Max: Rebríčku TOP fotomobilov naďalej kraľuje Android...

Nedokázal to ani iPhone XS Max: Rebríčku TOP fotomobilov naďalej kraľuje Android smartfón

0
Foto: Lukáš Zachar. Podklad: Talentovaná Marika Gillman

Huawei sa za posledných pár rokov vyšvihol z výrobcu obstojných zariadení strednej triedy až na skutočnú hrozbu pre Apple a Samsung. Najväčší výrobca smartfónov z Číny vyrába jeden úspešný kúsok za druhým a pomaly ale isto začína ohrozovať aj prvé dve priečky výrobcov smartfónov. To všetko bez toho, aby mu bolo umožnené vstúpiť na americký trh.

Keď Huawei na jar tohto roku predstavil P20 Pro s troma fotoaparátmi, predbehol všetkých svojich konkurentov. Jeho fotoaparáty pôsobili ako z iného roku, čo zvyšku smartfónovej scény spôsobilo nemalé vrásky na čele. Teraz to vyzerá tak, že ani po polroku sa rebríček najlepších fotomobilov na prvej priečke meniť nebude.

V lete skúsil P20 Pro prekonať Galaxy Note 9, no neúspešne. Teraz sa o to postaral top model od Apple, iPhone XS Max, no taktiež neúspešne. Huawei P20 Pro má aj naďalej doteraz najvyššie skóre – 109 bodov, zatiaľ čo iPhone XS Max105 bodov a HTC U12+ s Galaxy Note 9  zhodne po 103 bodov.

Huawei približne o 2 týždne predstaví svoju novú vlajkovú loď určenú pre druhú polovicu tohto roka. Huawei Mate 20 Pro má taktiež ponúkať 3 fotoaparáty, ktoré môžu v porovnaní s P20 Pro ponúknuť vylepšený výkon. Viac pre vás budeme mať už 16. októbra priamo z Londýna.