Úvod Nokia Nokia 9 FOTO: Je toto Nokia 9? Má absurdné fotoaparáty, veď sa pozri!

FOTO: Je toto Nokia 9? Má absurdné fotoaparáty, veď sa pozri!

0

Ak by sme mali označiť najzáhadnejšiu vlajkovú loď najbližšieho obdobia, určite by ňou bola Nokia 9. Ani nie špekulácie, ale skôr povesti o nej hovoria, ako o niečom skutočne výnimočnom a očakávanom.

Nokia 9 má byť vybavená veľkým P-OLED displejom, má mať snímač odtlačkov zabudovaný priamo do obrazovky, výkon zrejme pokryje Snapdragon 845 spolu s bohatými kapacitami pamätí a potom tu máme fotoaparát.

Trojitý fotoaparát smartfónu Huawei P20 Pro možno vyzerá netradične, no to, čo je prezentované ako zadný panel Nokie 9, je ďaleko bizarnejšie. Celkovo vidíme 6 otvorov, z ktorých tri obsadia obrazové snímače spolu s optikami ZEISS. Jeden by mal patriť LED blesku a zvyšné dva…netušíme.

Nokia 9
Slashleaks

Nokia možno plánuje uviesť na trh nové technológie, ktoré by opäť pozdvihli úroveň mobilnej fotografie. Niečo v tomto duchu už v minulosti naznačilo predstavenstvo konzorcia HMD Global (vlastník Nokie).

V spodnej časti panela je badateľné logo Android One čo znamená, že novinku poženie úplne čistý operačný systém Android vo vzore celého súčasného portfólia značky. Nokia 9 môže byť skvelým ekvivalentom k čoskoro predstavenému zariadeniu Google Pixel 3 XL.

Nokia 9 už skoro predstavená bola. Pod oficiálnou zmienkou o najočakávanejšom telefóne sa nakoniec nachádzala Nokia 6.1 Plus, ktorá bola pôvodne určená iba pre čínsky trh pod označením Nokia X6.

Nokia 9 má byť predstavená ešte v tomto roku a dúfame, že sa tak skutočne stane.