Úvod Zariadenia Smartwatch NEPREHLIADNITE: Xiaomi Mijia, elegantné hybridné hodinky s odolnosťou voči vode

NEPREHLIADNITE: Xiaomi Mijia, elegantné hybridné hodinky s odolnosťou voči vode

Spoločník pre každé zápästie.

0
xiaomi mijia

Bežné inteligentné hodinky nevydržia na jedno nabitie príliš dlho, keďže majú namiesto analógového ciferníka displej a často energeticky náročnejšie komponenty ako GPS a podobne.

Bežné mechanické hodinky zase nabíjať nemusíte, no neobsahujú ani žiadnu inteligentnú funkcionalitu. Presne na pomedzí týchto dvoch svetov existujú hybridné inteligentné hodinky.

Majú fyzické ukazovatele času, dizajn na nerozoznanie od klasických náramkových hodiniek, no v ich útrobách sa predsa len nachádza čipset a bezdrôtový modem. Na trhu sa v tomto segmente osvedčili napr. Nokia Steel HR či trendovejší model Fossil Q.

Obdobný model má v portfóliu gadgetov Mijia aj čínske Xiaomi. Hybridné inteligentné hodinky Xiaomi Mijia stavajú na absolútne minimalistickom elegantnom vzhľade, ktorý zaujme na prvý pohľad. K úrovni hodiniek tiež prispieva remienok z kože.

Xiaomi Mijia
Xiaomi

Na pohľad to síce nie je vidieť, ale pod analógovým ciferníkom sídli nenáročný čipset spoločnosti Nordic Semiconductor, ktorý spojí hodinky so smartfónom vďaka technológii Bluetooth 4.0.

Hodinky pomocou jemných vibrácií upozornia na prichádzajúci hovor alebo správu, poprípade vás ráno zobudia v presne nastavenom čase. Senzor pohybu zaznamená každý váš krok aj spolu s časom a prejdenou vzdialenosťou. Úudaje fyzickej aktivity zhrnie mobilná aplikácia v smartfóne.

xiaomi mijia
Vznikli tri farebné prevedenia / Xiaomi

Aktívnym športovcom inteligentná výbava stačiť nebude, keďže chýba senzor tepu či iné pokročilejšie možnosti. Bežným užívateľom však základná inteligentná výbava postačí. Kovové puzdro hodiniek odolá vonkajším vplyvom na základe certifikácie IP67 a 320 mAh batéria (CR2430) vystačí na 6 mesiacov prevádzky. Následne ju stačí vymeniť, s čím pomôže akékoľvek hodinárstvo.

Nie je žiadnym tajomstvom, že zariadenia s logom Xiaomi stavajú hlavne na dostupnejšej cene. Hodinky nie sú výnimkou. Tento model bol predstavený v polovici júna a aktuálne ich zaradil do svojej ponuky GearBest s cenou necelých 62 EUR. Počet dostupných kusov je však obmedzený.