Úvod Hry Ukradol 78 tisíc eur zo štátnych peňazí. Neuveríš, na čo ich minul!

Ukradol 78 tisíc eur zo štátnych peňazí. Neuveríš, na čo ich minul!

8

Mikrotransakcie patria medzi najčastejší spôsob zárobku herných vývojárov. Stačí sa pozrieť na herné hity ako Fortnite, ktoré z mikrotransakcií (in-app nákupy) zarábajú milióny dolárov denne. Veľkou čiastkou vývojárom prispel aj Adam Winger, riaditeľ knižnice v North Logan City.

Pán Winger spreneveril celkom 89 000 dolárov (78 000 €). Za štátne peniaze kupoval darčekové poukazy z Amazonu a Google Play, ktoré potom míňal na kupovanie vylepšení v hre Game of War. Výpisy a faktúry následne falšoval. Až kým sa mu na to neprišlo.

Knihovníka po vyšetrovaní obvinili a nakoniec aj uznali vinným za krádež a falšovanie, a tak na 30 dní skončil vo väzení, no to nie je všetko. Musí si odrobiť 100 hodín verejnoprospešných prác a vrátiť 78 000 dolárov. Aby tak spravil, musel predať svoj dom a zvyšok doplatiť z peňazí, ktoré mal nasporené do dôchodku.

Na Google Play a App Store nájdete veľa hier, ktoré hráčom za peniaze umožňujú urýchliť proces stavania alebo ponúkajú rôzne iné vylepšenia. Niektorí ľudia im nevedia odolať natoľko, že sú ochotní minúť stovky, ba až tisíce eur.