Úvod Výrobcovia Samsung Toto je Samsung Galaxy Tab S4 oficiálne: Čo všetko ponúkne?

Toto je Samsung Galaxy Tab S4 oficiálne: Čo všetko ponúkne?

0

Tak, ako sa predpokladalo, známy kórejský výrobca včera predstavil novú generáciu svojho vrcholového tabletu nazvanú ako Samsung Galaxy Tab S4. Novinke podľa všetkého nechýba nič, čo by si náročnejší užívateľ prial.

Samsung Galaxy Tab S4 je ako stvorený pre prácu a zábavu. Multimédiám a hrám nahráva vysoký výkon a vynikajúci OLED panel s veľmi jemným rozlíšením. Nechýba tiež perfektné audio značky AKG.

Produktivite na druhú stranu patrí klávesnica kombinovaná s ochranným krytom, DEX funkcionalita, opäť funkčnejšie dotykové pero S Pen a obstojná výdrž na jedno nabitie. Hlavne pri práci s textom, fotografiami či kancelárskymi aplikáciami by mal tablet vydržať na jedno nabitie viac ako dosť.

Galaxy Tab S4
Samsung

V pracovnom režime DEX sa užívateľské prostredie pretvorí do tzv. desktopovej podoby. Pripojíte klávesnicu, bezdrôtovú myš cez Bluetooth 5.0 a môžete pracovať. Ak vám obrazovka tabletu nestačí, cez HDMI redukciu jednoducho pripojíte veľký monitor.

S Pen rozpozná 4096 úrovní tlaku a jeho hrot je hrubý iba 0,7 milimetra. Nachádzať sa bude priamo v balení. Žiaľ, praktický kryt s klávesnicou už nie. Treba ho dodatočne dokúpiť. Pracovný a vlastne takmer akýkoľvek obsah ochráni bezpečnostný softvér KNOX.

Samsung Galaxy Tab S4

V číslach novinka meria 164,3 x 249,3 x 7,1 mm a ako samostatný celok váži 482 gramov. Samsung oproti predošlej generácii zoštíhlil rámiky okolo obrazovky, čo je super. Síce zatiaľ nie sú také tenké, ako pri vlajkových smartfónoch, no aj tam sa jedného dňa dostaneme. Pozor, zo spodnej hrany zmizlo známe domovské tlačidlo. Autentifikáciu vlastníka zabezpečí predná kamera s okolitými senzormi.

Samsung Galaxy Tab S4
Samsung

Obsah vám zobrazí Super AMOLED panel s uhlopriečkou 10,5-palca, pomerom strán 16:10 a rozlíšením 2560 x 1600 pixelov. O zobrazovacej kvalite tak niet ani tých najmenších pochýb.

Tablet poháňa čipset Snapdragon 835, teda minuloročná najvýkonnejšia sada výrobcu Qualcomm. Tá má stále viac ako dostatok výkonu pre všetky náročné operácie. Perfekcionisti ale na absenciu novšieho SD 845 určite poukážu.

Samsung Galaxy Tab S4
Hrúbka 7,1 mm / Samsung

Pamäťové kapacity pokrýva 4 GB operačná pamäť a minimálne 64 GB interné úložisko (v závislosti od trhu aj 256 GB), ktoré je možné rozšíriť až 400 GB pamäťovou kartou. Áno, v konštrukcii nájdeme aj slot pre 4G LTE SIM kartu. Samsung si neodpustil kvalitnejší fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx a svetelnosťou f/1.9.

Stále nevieme, kto s veľkým tabletom fotografuje, ale pre snímanie dokumentov v temnejších kanceláriách poslúži dobre. Skôr je dôležitejšia predná kamera, ktorá má 8 Mpx a clonu f/1.9. Veľká obrazovka a kryt upraviteľný do podoby stojana sa hodia pri dlhších súkromných alebo pracovných video hovoroch.

Galaxy Tab S4
Samsung

Akumulátor disponuje kapacitou 7300 mAh hodín, nabíja sa cez rozhranie USB C (3.1) a pri takto veľkej kapacite nesmie chýbať technológia pre rýchle adaptívne dobíjanie. Na jedno nabitie tablet zvládne prehrávať video vo vysokom rozlíšení až 16 hodín.

Samsung Galaxy Tab S4
Pero S Pen / Samsung

Čo sa týka konštrukcie, Samsung zvolil jednoliate telo z osvedčeného hliníka vyššej triedy, ktoré z oboch strán prekrýva sklo. Prevedenie je tak typicky vlajkové. V konštrukcii si okrem uvedených rozhraní našli miesta perforácie pre šírenie zvuku zo štyroch AKG stereo reproduktorov s podporou Dolby Atmos.

Samsung Galaxy Tab S4 – cena

Samsung Galaxy Tab S4 sa bude na Slovensku predávať (čierne a šedé prevedenie) za 699 EUR vo WiFi verzii. Za LTE konektivitu si musíte priplatiť. Táto verzia bude stáť 759 EUR. Na našom trhu sa novinka objaví koncom 24. augusta 2018. V približne rovnakom období by mal na pulty predajní zamieriť aj Galaxy Note 9, ktorý spoznáme o pár dní neskôr (9. august).

Galaxy Tab S4
Samsung

Pokiaľ siahnete po spomínanom ochrannom kryte s klávesnicou, potrebovať budete ďalších 129,90 EUR. Polohovateľné puzdro stojí 59,90 EUR.

Ak si však tablet predbežne objednáte od 2. do 23. augusta, kryt s klávesnicou dostanete zadarmo. Táto možnosť určite stojí za zváženie, kedže je kryt drahý. Zásoby sú zároveň obmedzené, čiže by sme neváhali.

Samsung predstavil aj dostupnejší tablet Galaxy Tab A 10.5. Informácie o ňom nájdete v samostatnom článku.