Úvod Nokia Nokia 9 Nokia chystá delo: TOP model Nokia 9 môže prísť skôr než sme...

Nokia chystá delo: TOP model Nokia 9 môže prísť skôr než sme čakali!

2

Spoločnosť HMD Global, ktorá zastrešuje značku Nokia, tento mesiac predstaví „najočakávanejší telefón“. Aspoň tak Nokia informuje na sociálnej sieti Twitter, pričom nezabudla dodať dátum 21. august.

Ťažko povedať, aký model bude pod značkou Nokia predstavený a čo vlastne tvorcovia považujú za „najočakávanejší telefón“. Z celkového pôsobenia obnovenej značky Nokia na trhu, ktoré netrvá dlho, nám zatiaľ chýba skutočná vlajková loď.

Nokia 9 ako top model značky bola spomínaná už niekoľkokrát v rámci neoficiálnych či hrubších dohadov. Niektoré skôr zverejnené informácie hovorili o skorom jesennom predstavení. Aktuálne zverejnený dátum nemá od dohadov ďaleko.

Nokia 9

Nokia 9 je stále pomerne záhadná. Zatiaľ sa neobjavili takmer žiadne uniknuté podrobnosti, čo tento rok určite neplatilo o vlajkových lodiach s logom Samsung či Huawei. Tie boli prakticky známe už pred oficiálnym predstavením.

Nokia 9 má dostať P-OLED displej z dielne spoločnosti LG, výkonný Snapdragon 845 a špičkový fotoaparát podpísaný spoločnosťou ZEISS. Veľkú inováciu má predstavovať snímač odtlačkov, ktorý by sme našli priamo v obrazovke.

nokia 9
Nič viac ako siluetu Nokia nezverejnila

Nokia by mohla byť tou značkou, ktorá túto technológiu privedie medzi široké spektrum zákazníkov. Zatiaľ snímač odtlačkov v obrazovke ponúkajú čínski výrobcovia, ktorí v Európe oficiálnou cestou svoje zariadenia neponúkajú a na tomto kontinente nepôsobia.

Nová vlajková loď by, samozrejme, bežala pod správou Android 9 Pie v čistej nezmenenej podobe, čím by sa stala dobrou alternatívou k zariadeniam Google Pixel 2, resp. Pixel 3, ktoré budú predstavené začiatkom októbra.

Na druhú stranu, 21. augusta môže prísť aj sklamanie. Teba minimálne v kontraste s vlajkovou Nokiou 9. Na celosvetový trh môže zamieriť Nokia 6.1 Plus, ktorá je pôvodne určená iba pre čínsky trh pod označením Nokia 6X. Tento model má zárez v displeji a výbavu zapadajúcu do strednej triedy, čomu zodpovedá aj dostupnejšia cenovka.

Marketingová fráza o najočakávanejšom smartfóne môže vychádzať z májovej ankety výrobcu, v ktorej sa drvivá väčšina hlasujúcich vyjadrila za uvedenie tohto zariadenia aj ostatných trhoch.

Všetko sa nakoniec dozvieme na budúci utorok, čiže za veľmi krátku dobu.