Úvod Výrobcovia Huawei Takto sa to robí: Huawei P20 a P20 Pro získajú Android 9...

Takto sa to robí: Huawei P20 a P20 Pro získajú Android 9 Pie už budúci mesiac!

7

Pre vlastníkov najnovších vlajkových lodí druhého najväčšieho výrobcu smartfónov na svete máme dobré správy. Huawei P20 a P20 Pro dostanú aktualizáciu na Android 9 Pie už v septembri. Jej súčasťou bude aj nová verzia užívateľského rozhrania EMUI 9.

Vítané informácie prichádzajú možno netradične – z Južnej Afriky. Podrobnosti o softvérovej inovácii prezradil výrobca najväčšiemu technologickému webu v danej oblasti – mybroadband.co.za.

Zatiaľ ťažko povedať, aké vylepšenia si výrobca v rámci rozhrania EMUI 9 pripravil. Očakávať ale môžeme ovládanie gestami a ďalšie prvky, ktoré budú vychádzať z inovovaného OS Andorid 9 Pie.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro FOTO: Lukáš Zachar

Uvoľnenie, resp. oznámenie aktualizácie bude súčasťou pôsobenia výrobcu na podujatí IFA 2018, ktoré otvorí svoje brány prvý septembrový týždeň v nemeckom Berlíne. Na najväčšej európskej technologickej šou Huawei okrem toho odprezentuje Kirin 980, prvý komerčne dostupný 7nm čipset na svete.

Aj vzhľadom na tieto podrobnosti sa dá celkom presne predpovedať, že nadchádzajúcu vlajkovú loď Huawei Mate 20 poženie práve Kirin 980 a Android Pie.

Aj keď je softvérová aktualizácia ohlásená na september, netreba sa na tento mesiac úplne spoliehať. Update bude uvoľňovaný postupne, v tzv. dávkach, čo môže niekoľko týždňov trvať.