Úvod Huawei Huawei P20 Pro Huawei P20 Pro získava významnú aktualizáciu. Toto prináša!

Huawei P20 Pro získava významnú aktualizáciu. Toto prináša!

7

Huawei sa o svoje trio noviniek stará tak ako by sa mal starať každý výrobca. Zariadenia predstavené v apríli získavajú pravidelné aktualizácie, čo sa odzrkadlilo aj na najnovšej aktualizácii určenej pre vlajkový model Huawei P20 Pro. Zariadenie totiž začalo získavať aktualizáciu na verziu CLT-L29C432B131.

Prvou veľkou zmenou, ktorú aktualizácia prináša, je nové zabezpečenie Androidu z júna, ktorú Google uverejnil ešte začiatkom minulého mesiaca. Vzhľadom na to, že Huawei ju musel poriadne otestovať ide o celkom slušný čas.

Huawei P20 Pro začína získavať aktualizáciu.
Prináša niekoľko zaujímavých vylepšení.

Druhou veľkou zmenou je vylepšenie fotoaparátu, ktoré môžeme rozdeliť do dvoch podstatných zmien. Prvou z nich je posunutie tlačidla pre približovanie smerom nadol. Huawei verí, že takto bude jeho používanie o niečo pohodlnejšie a my súhlasíme.

Zásadnou zmenou prešla aj funkcionalita natáčania spomalených videí. Huawei dokáže natáčať 960 fps videá, no odhadnúť kedy stlačiť spúšť aby ste zachytili ten správny moment je celkom ťažké. Inžinieri sa to preto rozhodli vyriešiť tak ako Samsung pri Galaxy S9.

Huawei P20 Pro po novom taktiež ponúka možnosť nastaviť si automatickú detekciu pohybu, po ktorej sa zapne nahrávanie super spomaleného videa. To ale nie je všetko, v aktualizačnom balíčku sú aj ďalšie vylepšenia ako napríklad:

  • Optimalizácia výdrže batérie pri dlhšom používaní
  • Vylepšenie systémového výkonu a stability
  • Optimalizácia tapiet

Ak si aktualizáciu ešte nedostal, nezúfaj, je na ceste. Má však 591 MB, tak ju radšej stiahni až keď budeš na WiFi.