Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Pad 4 oficiálne predstavený: Toto ponúka!

Xiaomi Mi Pad 4 oficiálne predstavený: Toto ponúka!

0
Xiaomi Mi Pad 4

Spoločnosť Xiaomi oficiálne predstavila novú generáciu tabletu Mi Pad 4. Na novinku výrobca poukazoval už niekoľko dní vopred, no až dnes poznáme všetky vlastnosti, vrátane ceny.

Xiaomi Mi Pad 4 poháňa Snapdragon 660 s maximálnym taktom 2,2 GHz, ktorý dopĺňa grafická jednotka Adreno 512. Na výber bude model s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom a verzia so 4 GB RAM a 64 GB pamäťou. Určite sa oplatí siahnuť po tej objemnejšej verzii.

Obsah vám zobrazí LCD obrazovka s uhlopriečkou 8″, pomerom strán 16:10 a rozlíšením 1920 x 1200 pixelov. Pre tých divných ľudí, ktorí fotia s tabletom, tu je na zadnej strane 13 Mpx obrazový snímač so svetelnosťou f/2.0. Poradí si s HDR, FHD videom, no chýba osvetľovacia LED dióda.

Xiaomi Mi Pad 4
Xiaomi Mi Pad 4

Dôležitejšia je predná 5 Mpx kamera, ktorá zastrešuje funkciu odomknutia zariadenia prostredníctvom rozpoznávania tváre vlastníka. Funkcia je podporovaná „umelou inteligenciou“ a kľúčová bude hlavne spoľahlivosť v zlých svetelných podmienkach.

Výborné je 10W nabíjanie cez USB C, ktoré dopraví šťavu 6000 mAh batérii. WiFi si rozumie s oboma frekvenciami, 2,4 GHz aj 5 GHz, ďalšiu bezdrôtovú konektivitu pokryje Bluetooth 5.0 a dokonca existuje aj LTE verzia, ktorá zhltne nano SIM kartu.

Xiaomi Mi Pad 4
Xiaomi Mi Pad 4

Tablet je vyhotovený z kovu v absolútne minimalistickom dizajne. Jednoduchý štíhly kváder meria 200,2 x 120,3 mm a hrubý je iba 7,9 milimetra. Tablet váži 345 gramov.

Xiaomi Mi Pad 4: dostupnosť a cena

Xiaomi Mi Pad 4 sa začne v Číne predávať 29. júna. Predbežné objednávky sú k dispozícii už teraz a zadovážiť sa dá čierne a ružové farebné prevedenie. Absolútny základ (3/32 GB, bez LTE) sa bude po prepočte predávať za asi 150 EUR. Pamäťovo bohatší model, ale stále bez LTE, stojí 180 EUR.

Xiaomi Mi Pad 4
Xiaomi Mi Pad 4

Verzie s mobilným dátovým pripojením záujemcov vyjdú na 200 až 230 EUR. Samozrejme, pri prípadom dovoze treba počítať s miernym navýšením ceny. Xiaomi Mi Pad 4 sa určite objaví v ponukách populárnych medzinárodných e-shopov a postupom času by mohol byť tablet dostupný aj priamo u nás.