Úvod Hry Masívny hit od Slovákov, Beat Saber, príde aj na Playstation VR!

Masívny hit od Slovákov, Beat Saber, príde aj na Playstation VR!

0

Beat Saber je jedna z najzaujímavejších a najchytľavejších hier pre virtuálnu realitu. Kombinácia rytmického soundtracku a jednoduchého ovládania si na Steame a Oculus store získala tisíce fanúšikov.

Tvorcovia Ján Ilavský, Vladimír Hrinčár zo Slovenska a Petr Beck z Česka sú pripravení spustiť ju aj pre majiteľov PlayStation VR.

Práve systém virtuálnej reality pre konzolu Playstation tvorí približne 60 % celého trhu, čo z nej pre tvorcov robí extrémne lukratívnu platformu. Presný dátum dostupnosti síce nie je známy, no malo by sa tak stať už túto jeseň.

Ovládanie hry ostane rovnaké. Svoje Star Wars pripomínajúce meče budete aj naďalej ovládať pomocou ovládačov k PSVR známych ako Playstation MOVE.

Beat Saber je vo svojej podstate veľmi jednoduchou hrou. Stačí, ak ovládačom seknete v smere, do ktorého ukazuje šípka na kocke. Verte však, že čím je náročnosť vyššia, tým náročnejšie to bude. Kociek bude pribúdať a vy sa pri hraní môžete dobre zapotiť. Možno aj preto patrí Beat Saber medzi klenoty VR hier, na ktoré môžeme byť o to pyšnejší, že vyšla z hláv slovenských vývojárov a českého skladateľa, resp. DJa.