Úvod Huawei Huawei P20 Pro Veľká aktualizácia pre Huawei P20 Pro prinesie vylepšené natáčanie videí

Veľká aktualizácia pre Huawei P20 Pro prinesie vylepšené natáčanie videí

3
Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro dokáže vďaka svojmu unikátnemu prevedeniu trojitého fotoaparátu vyhotoviť výnimočné fotografie, no videá až tak vyzdvihované nie sú. Silnou stránkou je práve fotografia, ktorá predbieha schopnosti video záznamu.

Huawei P20 Pro dostane neskôr v tomto roku veľkú aktualizáciu, ktorá video schopnosti vylepší. Prišli na to členovia vývojárskeho XDA fóra, ktorí sa dostali k podrobnostiam okolo testovania nového firmvéru. Update tak nie je aktuálny a dostupný bude neskôr.

Huawei P20 Pro sa vďaka aktualizácii pridá ku konkurencii, ktorá dokáže natočiť super spomalené videá pri snímkovaní 960 PFS. Funkciu skôr v tomto roku intenzívne propagoval Samsung (Galaxy S9) a pýšia sa ňou tiež vlajkové lode Sony Xperia. Tie dokážu produkovať super spomalené videá dokonca v 1080p kvalite.

Huawei P20 Pro určite disponuje hardvérom, ktorý si s takto náročným záznamom poradí. Chýbať však bude funkcia, za ktorú dostáva body Galaxy S9. Vlajkové lode Samsung vedia pomocou inteligentnej detekcie zachytiť pohyb a super spomalené video začnú nahrávať automaticky.

Huawei P20 Pro

Problémom totižto je, že super spomalené videá môžete nahrávať iba veľmi, veľmi krátku dobu. Vystihnúť ten správny okamih pre super slow-mo záznam sa nemusí vždy podariť.

XDA komunita ďalej odhalila, že Huawei prepracuje užívateľské rozhranie fotoaparátu pre priblíženie. 5-násobné hybridné priblíženie sa bude ovládať oveľa pohodlnejšie a správať by sa malo podobne ako bodové priblíženie známe z vlajkového modelu LG V30.

Ak testovanie firmvéru dopadne dobre, všetky uvedené funkcie nájdeme v jednej veľkej aktualizácii dostupnej o pár mesiacov.