Úvod Huawei Huawei P20 Pro VIDEO: Huawei P20 Pro nie je nič pre domácich kutilov

VIDEO: Huawei P20 Pro nie je nič pre domácich kutilov

0

Huawei P20 Pro je bez akýchkoľvek pochýb jeden z najlepších smartfónov tohto roka. Presnejšie, najlepší po technologickej stránke. Čo sa spracovania týka, tam by som pár výhrad predsa len mal.

Zariadenie už na prvý dotyk nedisponuje tak kvalitnou konštrukciou ako napríklad Galaxy S9 či S9+, čo potvrdil aj známy YouTuber Zack Nelson, ktorého na YouTube nájdeš pod kanálom JerryRigEverything.

V jednom z jeho najnovších videí sa venuje tomu, aké ťažké je rozobrať nový Huawei P20 Pro. Cieľom videa bolo názorne ukázať, ako vyzerajú jednotlivé komponenty poháňajúce tak žiadaný telefón. Zaujímavá informácia sa určite hodí pre všetkých majiteľov P20 Pro, ktorým už telefón stihol spadnúť na zem, resp. pre tých, ktorí sa pohrávali s myšlienkou, že svoj ešte voňavučký telefón rozoberú.

Náročný je hneď prvý krok

Podľa Zacka je náročný hneď prvý krok, a to oddelenie zadného krytu od zvyšku zariadenia. Spolu ich totiž drží silné lepidlo, ktoré najskôr treba poriadne nahriať. Potom už len stačilo odpojiť pár káblikov, ktoré spájajú zadný fotoaparát so zvyškom konštrukcie a bol vo vnútri.

Celkom hororový príbeh nastáva pri batérii, čo je výstražným prstom pre všetkých kutilov, ktorí si povedia, že na výmenu batérie nemusia chodiť do servisu. Batéria v P20 Pro je totiž ku konštrukcii prilepená silnou vrstvou lepidla. Huawei na ňu neprilepil ani malé pútka, pomocou ktorých by sa dala vytiahnuť, resp. odlepiť. Výmena bez skúsenej ruky technika tak môže byť nielen náročná, ale dokonca aj nebezpečná.