Úvod Hry Šikovní Slováci vytvorili azda najúspešnejšiu VR hru: Za 3 týždne si ju...

Šikovní Slováci vytvorili azda najúspešnejšiu VR hru: Za 3 týždne si ju kúpilo 100 000 ľudí!

2

Uspieť v hernom priemysle vôbec nie je jednoduché. Dvom Slovákom a ich kolegovi z Česka sa to však podarilo a nie je to prvý prípad, keď sa tak stalo.

Po niekoľkých úspešných herných tituloch ako napríklad Chameleon Run, ktorý v roku 2016 ocenil aj sám Apple ocenením Apple Design Award sa dvaja šikovní Slováci zo štúdia Hyperbolic Magnetism, Jan Split Ilavský a Vladimír Loki Hrinčár pustili do nového projektu, o ktorom si už možno počul. Hra sa volá Beat Saber a na scéne s virtuálnou realitou je to obrovský hit.

Bezkonkurenčný soundtrack a chytľavá hrateľnosť

Beat Saber je akýmsi krížencom Star Wars a Guitar Hero. Vo virtuálnej realite totiž držíš dva svetelné meče, ktorými musíš presne trafiť preddefinované body, ktoré sú perfektne zosynchronizované s hudbou, ktorá aktuálne hrá. Práve hudba je kľúčovým lákadlom titulu. Stojí za ňou známy DJ, Jaroslav Beck, ktorý sa podieľal na herných  tituloch ako Battlefield 4 či Overwatch.

Hra si za krátky čas získala obľubu desiatok tisícov hráčov, čo nečakali ani samotní tvorcovia. Za prvé tri týždne od spustenia na platformách Oculus StoreSteam zaznamenala viac ako 100 000 predajov. Podľa slov tvorcov sa vývoj hry zaplatil do niekoľkých hodín od spustenia, a to ešte nie je dostupná pre Playstation VR, platformu, ktorá ovláda približne 60 % trhu s VR hrami.

Beat Saber stojí 19,99 €, čo pri počte predaných kusov znamená, že si tvorcovia v hrubom polepšili približne o 2 milióny eur.

Je krásne vidieť, že Slovensko vyprodukovalo tak nadaných ľudí, ktorí sa neboja pustiť do nových projektov, s ktorými často uspejú.