Úvod LG LG G7 LG G7 ThinQ oficiálne: Toto všetko ponúka!

LG G7 ThinQ oficiálne: Toto všetko ponúka!

3

Kórejská technologická spoločnosť LG oficiálne predstavia svoj nový vlajkový smartfón pre rok 2018. O veľké prekvapenie nejde, keďže sa LG G7 ThinQ v poslednom období skloňoval v spojení s pomerne presnými informáciami.

LG G7 ThinQ má kontroverzný zárez v displeji, viditeľnú bradu v spodnej časti, duálny fotoaparát a prémiové spracovanie zopnuté sklom. LG G7 si dobre obzrite. Veľmi podobne bude totižto vyzerať aj OnePlus 6.

Novinka využíva IPS LCD panel s uhlopriečkou 6,1-palca, super jemným rozlíšením 3120 x 1440 pixelov a pomerom strán 19,5: 9. To nie je všetko. Displej je veľmi jasný, pracuje s maximálnou hodnotou 1000 nitov. Oproti predošlej generácii je však o 30 percent úspornejší, ďalej podporuje štandard DCI P3, HDR 10 a chráni ho Gorilla Glass 5.

LG G7
LG G7

Výkon zastreší obvyklá vlajková výbava tohto roka. To znamená čipset Snapdragon 845, 4 GB operačná pamäť a 64 GB úložisko (UFS 2.1). Existovať bude aj Plus verzia so 128 GB úložiskom a 6 GB RAM. Pre ktoré trhy bude určená zatiaľ nevedno. Každopádne je ulóžisko možné rozšíriť o 2TB pomocou microSD karty.

LG G7 ThinQ – foto výbava

LG G7 ThinQ zachytí zaujímavé okamžiky života 16 Mpx fotoaparátom so svetelnosťou f/1.6. Druhý 16 Mpx snímač v konfigurácii disponuje svetelnosťou f/1.9. LG sa našťastie nezbavilo širokouhlého snímania scény, ktoré je oproti konkurencii predsa len jedinečnejšie.

Širšie zábery najviac vyniknú pri fotografovaní krajiniek a napríklad hromadných selfie. Na fotografiu sa toho jednoducho zmestí viac. Na prvé užívateľské výsledky oboch fotoaparátov si musíme počkať, no o dostatočnej kvalite pochybnosti nepanujú aj napriek tomu, že novinka zrovna nemusí obsádzať prvé priečky hodnotiacich foto rebríčkov.

LG G7

Prínosom bude podpora umelej inteligencie, ktorá sa už stihla osvedčiť u konkurencie. Pomôže s rozpoznávaním objektov a predmetov, či nastaví fotoaparát na základe zaznamenávanej scény. Je jedno, či budete fotiť domáceho miláčika, prírodu alebo hviezdnu oblohu napríklad z mobilného statívu. Stačí iba stlačiť spúšť a pekná fotka je na svete.

Predná kamera, ukrytá v záreze spolu so senzormi a mikrofónom, má rozlíšenie 8 Mpx, svetelnosť f/1.9 a 80-stupňové zorné pole.

Výdrž?

Otáznik je namieste. Batéria má kapacitu 3000 mAh a podporuje rýchle nabíjanie cez USB C QuickCharge 4.0. Kapacita akumulátora nie je rekordná. Výkonné komponenty a predzvesť intenzívnejšieho užívania zrejme viac ako jeden deň výdrže neprinesú.

Najviac energie však konzumuje aktívny displej, ktorý je v tomto prípade oveľa úspornejší. Reálnu výdrž opäť odhalia až prvé testy. Výborná je váha a hrúbka. O to viac, ak si spomenieme na hrúbku a váhu nedávno predstavenej vlajkovej Xperie XZ2 Premium (236 g, 11,9 mm). LG G7 ThinQ váži 162 gramov a hrubý je 7,9 milimetra.

lg g7
So zárezom, alebo bez. Stačí upraviť nastavenie

Telo je pochopiteľne odolné voči vode, prachu a nárazom nielen v rámci krytia IP68, ale aj MIL-STD 810G. Pozorné oko si všimlo v hrane jedno tlačidlo navyše. Ovládače hlasitosti a zapnutia dopĺňa ďalší ovládač, ktorým aktivujete inteligentného asistenta Google. Jedná sa o niečo ako Bixby tlačidlo pri vlajkových lodiach Samsung len s tým rozdielom, že LG (zatiaľ) užívateľom neponúka digitálnu asistenciu z vlastnej dielne.

Audio

V LG prekopali zvuk, ktorý má byť výsostne kvalitný ako pri slúchadlách, tak pri počúvaní prostredníctvom stereo reproduktorov. Konštrukcia LG G7 ThinQ slúži ako akási rezonančná komora. Počuť by sme mali mäkké basy a čistý zvuk s neskreslenou kvalitou aj pri vyššej hlasitosti.

LG G7 je prvým smartfónom na svete, ktorý prichádza s podporou pre DTS:X 3D Surround Sound pre 7.1-kanálový zvuk. Integrovaný audio čip obsahuje štyri prevodníky digitálneho signálu na analógový. Medzi podporovanými formátmi nájdeme aj Master Quality Authenticated.

Cena a dostupnosť

Ešte ďaleko pred oficiálnym predstavením sa hovorilo, že LG G7 bude lacnejší ako hlavní rivali. Z časti sa pod indíciu podpísala informácia, že výrobca nesiahne po podstatne drahšej OLED obrazovke.

Oficiálna cena pre náš, resp. európsky trh zatiaľ zverejnená nebola. Podľa neoficiálnych zdrojov sa bude točiť okolo sumy 680 EUR. Ak by to bola pravda, LG G7 by tak cenou prekonal Samsung Galaxy S9 (pri uvedení 849 EUR), Galaxy S9+ (949 EUR), Huawei P20 Pro (849 EUR) či takú Xperiu XZ2 (799 EUR).