Úvod Huawei Huawei P20 Pro Huawei P20 Pro je obrovským úspechom: Za prvých desať sekúnd zarobil milióny

Huawei P20 Pro je obrovským úspechom: Za prvých desať sekúnd zarobil milióny

9

Novinky z dielne Huawei, P20 a P20 Pro, sú pre čínskeho výrobcu mimoriadne úspešnými zariadeniami. Spoločnosť to tvrdí vo svojej tlačovej správe. Podľa ich vyjadrení mali len v Číne za 10 sekúnd od spustenia predaja vygenerovať príjem vo výške takmer 13 miliónov eur.

Pre Huawei je to obrovský úspech, ktorý mierne prekryl sklamania vo forme zákazu predaja svojich zariadení cez operátorov v Spojených štátoch. Vláda USA sa totiž obáva, že zariadenia Huawei sú navrhnuté tak, aby odosielali informácie späť do Číny, čo Huawei prirodzene odmieta.

Šéf spoločnosti, Richard Yu, však podotkol, že Huawei sa aj naďalej bude snažiť naviazať dobré vzťahy so Spojenými štátmi. Zároveň dodal, že sa z Huawei už čoskoro môže stať najväčší výrobca smartfónov na svete, čím by zhodil Samsung z jeho dlhodobej okupácie trónu. To všetko bez toho, aby prerazili v USA. Huawei sa momentálne podľa IDC nachádza na 3. priečke.

Huawei má v pláne predať vyše 20 miliónov kusov zariadení radu P20. Momentálne nie je jasné, koľko z nich ich stihol predať či už v Číne alebo celkovo vo svete. Obe zariadenia sú však mimoriadne obľúbené.

Hlavným lákadlom je model P20 Pro, ktorý na svojej zadnej strane ponúka trojitý fotoaparát schopný zachytiť nádherné zábery cez deň či v noci. Z testov expertov z DxOMark vyplýva, že fotoaparát na P20 Pro je vôbec najlepší spomedzi smartfónov všetkých výrobcov, a to vrátane Samsung Galaxy S9 či Apple iPhone X.