Úvod Výrobcovia Bluboo Keď chceš bezrámikový smartfón, no nechceš platiť veľa peňazí. Toto je jasný...

Keď chceš bezrámikový smartfón, no nechceš platiť veľa peňazí. Toto je jasný víťaz!

Dá sa kúpiť fakt lacný bezrámikový smartfón? Dá a vôbec nevyzerá zle.

1

Najnovší bezrámikový smartfón nepochádza z rúk Samsungu, Apple, LG ani Xiaomi. Naopak, pochádza z rúk ambiciózneho čínskeho výrobcu BLUBOO, ktorý svoju novinku, D5 Pro, plánuje predávať za magických 99,99 dolárov.

Už na prvý pohľad je ale jasné, kde výrobca čerpal inšpiráciu. Ako predloha mu podľa ich vlastných slov slúžil Xiaomi Mi Mix 2, ktorý taktiež ponúka tenučké rámiky po troch stranách s hrubším rámikom na spodnej strane zariadenia.

Na prvý pohľad by ste si obe zariadenia možno aj pomýlili. Pri bližšom pohľade však vidno, kde musel BLUBOO šetriť. Rámiky síce nie sú tak tenučké, no stále tu je 18:9 displej od spoločnosti JDI, aj keď s nižším rozlíšením(1 280 x 640).

Jedným z najdôležitejších aspektov akéhokoľvek smartfónu je jeho fotoaparát. D5 Pro ponúka 13 Mpx senzor od Samsungu a 8 Mpx predný fotoaparát od firmy OV. Vo videu môžeš vidieť ako sa zariadeniu darí fotiť pri dobrých svetelných podmienkach. Ako fotí pri šere či v tme nateraz ostáva otázne.

BLUBOO D5 Pro ponúka 3 GB operačnej pamäte RAM, Android 7.0 Nougat a oveľa viac. Jeho cena sa nateraz zastavila na hranici 99,99 dolárov, neskôr má však zdražieť na 129,99 dolárov. Už na prvý pohľad je vidieť, že nejde o telefón, ktorý by sa dal považovať za primárne zariadenie. Mať ho odložený pre prípad núdze alebo ako sekundárne zariadenie pri výletoch, koncertoch či festivaloch so sebou prináša niekoľko výhod.