Úvod Výrobcovia Nokia Skutočnú vlajkovú loď ešte len uvidíme. Smartfóny Nokia 9 a Nokia 8...

Skutočnú vlajkovú loď ešte len uvidíme. Smartfóny Nokia 9 a Nokia 8 Pro prídu neskôr

0
Nokia 8 sirocco
Nokia 8 Sirocco

Vrchol portfólia značky Nokia v súčasnosti predstavuje model Nokia 8 Sirocco, ktorý, bol predstavený minulý týždeň na podujatí Mobile World Congress 2018.

Nokia 8 Sirocco je vybavená vlaňajším high-end čipsetom Snapdragon 835, má OLED displej, konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele a duálny fotoaparát s optikami s certifikáciou spoločnosti ZEISS.

Nokia na MWC 2018 neukázala zariadenie, ktoré by bolo poháňané najnovšou vrcholovou sadou Snapdragon 845. Zmení sa to neskôr v tomto roku, a to rovno dvakrát. Podľa dostupných informácií Nokia tento rok ešte predstaví dva smartfóny z kategórie vlajkových lodí.

nokia 8 sirocco
Nokia 8 Sirocco

Zatiaľ sa volajú Nokia 9 a Nokia 8 Pro, a obe má poháňať čispet Snapdragon 845. Nokia 9 bude mať o niečo väčší displej ako Nokia 8 Pro. Predbežne sa skloňujú uhlopriečky 5,7 a 5,5-palca.

Nokia 9 má dokonca prísť so snímačom odtlačkov umiestneným pod displejom a tzv. penta fotoaparátom, ktorý stále pôsobí ako fikcia než reálne prevedenie. Tri fotoaparáty vyskúša Huawei P20 Plus, no prevedenie o piatich optikách je ďaleko cez.

Nokia 9 má byť priamou konkurenciou pre Samsung Galaxy S9 a ostatné tohtoročné vlajkové lode, čo bude platiť aj o jej cene. Nokia 8 Pro bude skôr lacnejšou vlajkovou alternatívou k špičkovým modelom ostatných značiek.