Kórejské hviezdy bokom, dnes večer sa udialo ešte jedno predstavenie veľmi zaujímavého smartfónu. Konzorcium HMD Global a.k.a Nokia predstavilo pôsobivý štýlový smartfón s pomenovaním Nokia 8 Sirocco.

Nokia 8 Sirocco je chránená z prednej strany sklom Gorilla Glass 5, ktoré bolo vytvarované vo vákuu tak, aby sa pekne zahlo po okrajoch. Zakrivenie by sa dalo prirovnať k zakriveniu displeja na zariadení Galaxy Note8.

Telo každej Nokie 8 Sirocco je vyhotovené z jedného bloku nehrdzavejúcej ocele, čiže z materiálu, z ktorého sa vyrábajú napríklad náramkové hodinky alebo Apple iPhone X. Nokia 8 disponuje krytím na úrovni IP67.

Nokia 8 sirocco
© nokia.com

Prekrytie displeja sme síce spomínali, no nespomenuli sme displej samotný. Žiadny kompromis sa nekoná. Nokia 8 Sirocco má 5,5-palcový pOLED displej s 2K rozlíšením (2560 x 1440 pixelov), ktorý ulahodí aj tým najnáročnejším zákazníkom.

Dokonalé zobrazenie čiernej a sýte farby sú spojené s univerzálnou veľkosťou uhlopriečky. Nokia 8 Sirocco nie je phabletom, ktorý by sa nezmestil do vrecka nohavíc.

nokia 8 sirocco

Pod kapotou sa usadil čipset Snapdragon 835, teda minuloročná, ale stále high-end generácia. Asistuje mu 6 GB kapacita operačnej pamäte a veľkorysé 128 GB úložisko. 3260 mAh akumulátor je možné nabíjať bezdrôtovo v rámci štandardu Qi.

nokia 8 sirocco
© nokia.com

Plejáda superlatívov pokračuje duálnou optikou ZEISS, za ktorou sa ukrýva 12 Mpx hlavný optický snímač so širším záberom scény (84 stupňové zorné pole) a 13 Mpx snímač s teleobjektívom s dvojnásobným optickým priblížením.

Nokia 8 sirocco

Predná 5 Mpx kamera je navrhnutá tak, aby si poradila v podmienkach so slabým osvetlením. Nokia na základe požiadaviek zákazníkov pridáva k fotoaparátu manuálny režim Pro. Prostredie tohto režimu tvoria oblúkové ovládacie prvky dobre známe zo smartfónov Nokia Lumia.

Nokia 8 sirocco
© nokia.com

Nastavíte si citlivosť na svetlo, vyváženie bielej, rýchlosť uzávierky a ďalšie parametre pred samotným snímaním. Novinka nemá 3,5 mm audio konektor. V balení sa však nachádza redukcia z USB C na 3,5 mm jack.

Cena štýlového vlajkového modelu? 749 EUR. P.S. Z prezentačného videa nižšie vám bude zima.

Nokia 8 Sirocco