Úvod Novinky Hry V obchode Google Play pribudnú video reklamy. Nový formát tiež nájdeme priamo...

V obchode Google Play pribudnú video reklamy. Nový formát tiež nájdeme priamo v hrách

1
google play

Spoločnosť Google našla nový spôsob, ako vám ukázať hry a aplikácie, o ktoré by ste mohli mať záujem. Video ukážky už skvele fungujú pri filmoch a niet žiadnych pochýb o tom, že budú fungovať aj pri mobilných hrách. 

Propagácia formou video ukážok nebude agresívna. Popri prezeraní kategórie s mobilnými hrami natrafíte na sekciu, v ktorej uvidíte spomínané video ukážky z hier, o ktoré by ste mohli mať záujem. Rovnaké ukážky sa budú zobrazovať aj v hornej časti výsledkov vyhľadávania.

Reklamy sa nespustia automaticky. Video sa prehrá až po vašej interakcii. Keď nebudete mať o sledovanie záujem, jednoducho ho prebehnete.

Google taktiež zavádza nový formát reklamy, s ktorým ste sa už možno pri hraní nejakej hry stretli. Najčastejšie v bezplatných hrách natrafíte na video reklamu, ktorú musíte sledovať 30 sekúnd. Za pozretie obvykle dostanete zvýhodnenie v hre, napr. mince, suroviny či body. Autori tiež čo-to zarobia.

google play
GIF: Marketing Land

Po novom môžete naraziť na interaktívne hrateľné reklamy. Súčasťou reklamy bude krátke demo, v ktorom si hru prakticky vyskúšate. Napríklad, v prípade propagovanej logickej hry vyriešite hlavolam alebo absolvujete inú súčasť hry. Tieto reklamy by mali byť rovnako krátke a po uplynutí sa štandardne vrátite k svojej hre.

Zaberie to?

Určite áno. Užívatelia majú hry pre smartfóny veľmi radi. V minulom roku do nich investovali viac peňazí ako do hier pre počítače a konzoly. Rozdiel je pritom väčší ako by ste si mohli myslieť.

Čo sa týka video reklám v hrách, tie sa nachádzajú v takmer polovici z tisícky najziskovejších hier, ktoré si môžete z obchodu Google Play stiahnuť.

Takéto reklamy do mája roku 2017 vygenerovali až 5 miliárd stiahnutí titulov, ktoré propagovali. Od mája do súčasnosti počet stiahnutí vychádzajúci z propagácií stúpol dvojnásobne – na 10 miliárd stiahnutí.

Reklamy na hry teda fungujú ukážkovo.