Úvod Výrobcovia Xiaomi MIUI, alebo čistý Android One? Výrobca Xiaomi spustil anketu, ktorú následne radšej...

MIUI, alebo čistý Android One? Výrobca Xiaomi spustil anketu, ktorú následne radšej vymazal

0

Spoločnosť Xiaomi asi celkom dobre neodhadla svojich fanúšikov, resp. publikum, ktoré spoločnosť sleduje na sociálnej sieti Twitter. Zdanlivo jednoznačný príspevok, anketa, nedopadol podľa predstáv obľúbeného výrobcu.

Na sociálnej sieti Twitter spoločnosť Xiaomi položila otázku, v rámci ktorej zisťovala, či fanúšikovia preferujú užívateľské prostredie MIUI pred čistou formou operačného systému Android One.

Na prvý pohľad by sa zdalo, že väčšina odpovedí vyzdvihne UI MIUI pred čistou podobou OS Android, keďže otázka smerovala priamo na fanúšikov výrobcu. Opak sa stal pravdou a výrobca Xiaomi príspevok časom radšej vymazal.

Ako píše XDA, 57 percent z opýtaných hlasovalo za Android One, čo zahŕňa asi 15 000 hlasov. Na základe takejto ankety sa nedá hodnotiť všeobecný stav, no jej tvorcovia určite čakali iný výsledok.

miui
@ rajupp

Ankety na sociálnych sieťach sú pre výrobcov pomerne dôležité. Ľahko pomocou nich nadviažu interakciu s fanúšikmi a pomáhajú budovať reputáciu toho či oného produktu. V tomto prípade to nevyšlo.

Snímku obrazovky už vymazanej ankety sa podarilo uchovať vďaka prispievateľovi na fóre Reddit.

Všetky smartfóny výrobcu Xiaomi bežia pod hlavičkou UI MIUI okrem jedného. Xiaomi MI A1 je prvým smartfónom výrobcu z kategórie Android One zariadení, čiže ho poháňa úplne čistá forma OS.

Odstránená anketa tak nahrala do karát aspoň tejto v septembri predstavenej novinke.