Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy A5 (2017) dostáva selfie režim a nálepky v rozšírenej realite

Samsung Galaxy A5 (2017) dostáva selfie režim a nálepky v rozšírenej realite

0
Samsung Galaxy A5

Samsung obohatil minuloročných zástupcov strednej a vyššej strednej triedy o nové funkcie. Samsung Galaxy A5 (2017) a Galaxy A7 (2017) dostávajú menšiu aktualizáciu, ktorá prináša niekoľko noviniek.

V našich končinách sa update týka hlavne modelu Galaxy A5 (2017), keďže druhý menovaný typ na náš trh cestou oficiálnej distribúcie neprišiel.

Po aktualizácii nájdete v ponuke predného fotoaparátu nový režim s názvom Selfie focus. Predná kamera zaostrí na vašu tvár bez toho, aby ste museli ťapnúť po displeji. Automatické vyhodnotenie zároveň doplní rozostrenie pozadia.

Podľa prvých reakcií tento režim funguje skvele v dobrých svetelných podmienkach. V tých zlých skôr zlyhá, no napriek tomu ide o vítané vylepšenie pre selfie nadšencov. Prednej kamere ešte patrí pridaná voľba, pomocou ktorej upravíte farbu, resp. tón pleti vašej tváre.

Samsung Galaxy A5

Hlavný fotoaparát využijete s novými nálepkami a elementami pre rozšírenú realitu. Rôzne nápisy, klobúky, psie alebo mačacie virtuálne uši…zábavku už dobre poznáme z niektorých aplikácií a najnovšie ju nájdeme aj v Samsung Galaxy A5 (2017).

Dôležitejšia ako AR nálepka je bezpečnostná záplata, ktorá s aktualizáciou prichádza tiež. Zväčša by malo ísť o najnovšiu verziu spojenú s mesiacom december 2017. V niektorých krajinách bude však doručovaný predošlý patch pochádzajúci z novembra 2017.