Úvod Zariadenia SanDisk predstavil microSD kartu s najvyššou kapacitou na svete

SanDisk predstavil microSD kartu s najvyššou kapacitou na svete

0

Známy výrobca pamäťových médií opäť posunul latku v segmente pamäťových kariet formátu microSD. Predstavil totižto zatiaľ najobjemnejšiu pamäťovú kartu tohto formátu, ktorá pojme až 400 GB dát. 

Výnimočné externé úložisko pokryje až 35 hodín video záznamu v HD kvalite. Práve tvorcovia videí po karte siahnu asi najčastejšie. MicroSD karta od SanDisk je ako stvorená pre akčné kamery a iné záznamové zariadenia, ktoré sa sústreďujú na objemné video vo vysokom rozlíšení.

Prirodzene na kartu dostanete aj iné typy obvyklých súborov. Ak ale vlastníte dron, GoPro kameru či hernú konzolu Nintendo Switch, táto karta by mala byť vo vašej pozornosti.

Vzhľadom na kapacitu, ktorá sa vtesnala do nesmierne malého rozmeru, nemôžeme očakávať prívetivú cenovku. Karta sa začne predávať v septembri so zatiaľ zverejnenou dolárovou cenou 249,99 USD.

microSD

Treba však brať ohľad na to, že nejde o krátkodobú investíciu. Životnosť microSD kariet je dlhá a daný dostupný objem úložiska bude dostačujúci aj o jeden-dva roky. Teda ak kartu nestratíte, čo nie je pri pohľade na microSD rozmer až také nemožné.

Bohate postačí aj prenosová rýchlosť na teoretickej úrovni 100MB/s. Pre lepšiu predstavu, za jednu minútu presuniete asi 1200 fotografií, s čím sa zmieria aj menej trpezliví jedinci.

Ku karte pochopiteľne dostanete adaptér a na slovenskú dostupnosť a ceny si musíme počkať. Je viac ako pravdepodobné, že euro cena bude kopírovať tú dolárovú. Pokiaľ hľadáte veľké prenosné úložisko v poriadne malom formáte a nie ste limitovaní rozpočtom, 400 GB microSD SanDisk je tu pre vás.