Rok 2017 bol rokom venovaným maximálnym displejom na celú prednú stranu zariadení. Stal sa obľúbeným trendom rovnako, ako umiestňovanie dvoch šošoviek fotoaparátov na zadnú stranu smartfónov. Tieto štandardy budú samozrejme pokračovať aj v aktuálnom roku 2018.

V súčasnosti existujú v podstate 3 typy dizajnov celoplošných displejov. Prvým a najpopulárnejším je takzvaný „Infinity displej“, ktorý priniesol Samsung na zariadeniach Galaxy S8 a S8+, druhý nesie názov „Tri-bezel-less displej“, ktorý sme mohli vidieť u Xiaomi Mi Mix zariadeniach a tretím typom je tzv. „Notch displej“, ktorý priniesol Apple na svojej novinke iPhone X.

Práve netradičný dizajn iPhone X inšpiroval množstvo výrobcov, ktorí túžia kalifornskému gigantovi konkurovať. Aj čínsky výrobca LEAGOO sa rozhodol, že vyskúša nasledovať kroky Apple a rozhodol sa predstaviť vlastné zariadenie v štýle iPhone X s názvom LEAGOO S9. Rovnako, ako jeho vzor, obohatil LEAGOO S9 technológiou Face ID, ktorá disponuje rýchlosťou rozpoznania 0,1 sekundy. Novinka bude tiež vybavená 4 GB pamäťou RAM, 64 GB úložiskom a 5,85-palcovým HD displejom.

Podľa slov spoločnosti LEAGOO by mal byť nováčik predstavený v rámci podujatia MWC 2018 v Barcelone, kde sa dozvieme aj viac podrobnejších informácií. Výrobca tiež spustil súťaž o tento kúsok. Jej podrobnosti nájdete na oficiálnej webovej stránke výrobcu LEAGOO.