Úvod Zariadenia Tablety Chuwi predstavuje Hi8 Air: Lacný tablet s Androidom a Windows zároveň!

Chuwi predstavuje Hi8 Air: Lacný tablet s Androidom a Windows zároveň!

Tlačová správa.

3
chuwi hi8
© Chuwi

Výrobca prenosných počítačov a tabletov Chuwi zaujal ešte v roku 2015 podareným tabletom s označením Hi8. Výrobca na dobrú povesť nadväzuje s takmer rovnomennou novinkou, tabletom Hi8 Air.

Tak ako predchodca, Chuwi Hi8 Air nedisponuje vrcholovou špecifikáciou a cieli na užívateľov s obmedzeným rozpočtom. Hodiť sa môže študentom a nenáročným užívateľom.

Tablet má kompaktnejší laminovaný LCD displej s uhlopriečkou 8 palcov a pomerom strán 16:10.

Hi8 Air
© Chuwi

Rozlíšenie obrazovky je ale našťastie dostatočne jemné, o čom vypovedá hodnota 1920 x 1200 obrazových bodov. Výkon tabletu zastrešuje procesorová sada Intel X5 Cherry Trail Z8350, ktorá tiká na frekvencii 1,44 GHz. V režime Turbo tak stúpne na 1,92 GHz.

Operačná pamäť má kapacitu 2 GB a interné úložisko 32 GB. V jednoliatom tele z kovu sa však nachádza slot pre pamäťovú kartu, ktorá môže mať maximálnu kapacitu 128 GB.

Akumulátor s kapacitou 4000 mAh nabijete prostredníctvom microUSB rozhrania, ktoré dopĺňa microHDMI konektor, 3,5 mm audio jack a tiež bezdrôtové pripojenia WiFi a Bluetooth 4.0.

Hi8 Air
© Chuwi

V balení sa okrem 5V/2A nabíjačky a OTG kábla dokonca nachádza aj Bluetooth klávesnica.

Nanajvýš lákavo pôsobí tzv. dual boot funkcionalita. Tablet je vybavený dvoma operačnými systémami. Podľa potreby budete môcť používať klasický OS Windows 10, alebo OS Android, žiaľ v staršej verzii 5.1 Lollipop.

Chuwi Hi8 Air je úplnou novinkou a výrobca zatiaľ neprezradil cenu a ani prípadné obdobie, resp. spôsob predaja. Cena sa ale dá odhadnúť. Napríklad o niečo lepšie vybavený model Chuwi Hi9 s OS Android Nougat stojí ledva 150 EUR. 

Všetky modely nájdete prehľadne zoradené na oficiálnej stránke výrobcu na en.chuwi.com.