Úvod Smartphony Dohady Phablet Xiaomi Mi Max 3 na obzore: Má byť veľký, veľmi veľký

Phablet Xiaomi Mi Max 3 na obzore: Má byť veľký, veľmi veľký

1
mi max 3
Už model Mi Max 2 vám dokázal zakryť polovicu hlavy © Xiaomi

Phablet, teda akýsi hybrid medzi smartfónom a tabletom, má v portfóliu nejeden výrobca inteligentných mobilných telefónov. Medzi nimi sa nachádza aj Xiaomi so svojim modelom Mi Max. 

Xiaomi plánuje uvoľniť už tretiu generáciu phabletu Xiaomi Mi Max 3, čo iba dokazuje, že je o tento typ zariadení stále záujem. Obzvlášť, ak za veľké rozmery zaplatíme menšie peniaze.

Podľa doteraz dostupných informácií má byť Xiaomi Mi Max 3 obrovský. Naznačuje to informácia o displeji, ktorý má mať uhlopriečku 7 palcov. Takto veľká uhlopriečka má veľmi blízko k tabletom.

Pozitívne je, že obrazovku bude charakterizovať pomer strán 18:9, čiže dostaneme užší a vyšší displej so štíhlejšími rámikmi. Na margo modernejšieho displeja ale nebudeme môcť hovoriť o kompaktnejších rozmeroch. Xiaomi Mi Max 3 bude jednoducho stále veľkým smartfónom.

mi max 3
Počíta sa s nadštandardnou batériou © MyFixGuide

Veľký rozmer nahráva obdobne veľkej batérii s kapacitou 5500 mAh. Ďalej sa povráva o dvoch verziách zariadenia, jednej s čipsetom Snapdragon 660 a druhej so sadou Snapdragon 630.

Kapacitu operačnej pamäte, charakteristiky fotoaparátov a ďalšie detaily by sme museli hádať. Časom sa určite objaví viac podrobností, na ktoré si ale musíme počkať. Súčasná generácia Mi Max 2 sa predáva za sumu pohybujúcu sa okolo 250-tich EUR.

Očakávame, že výrobca cenovú politiku zachová aj pri novej generácii, poprípade budeme svedkami iba mierneho navýšenia ceny z hľadiska hardvérových inovácií, hlavne modernejšieho displeja.