Úvod Ostatné Drony Zháňaš lacný dron? Pozri si naše TOP 3 tipy, najlacnejší už za...

Zháňaš lacný dron? Pozri si naše TOP 3 tipy, najlacnejší už za 50 EUR!

2
dron

Známy internetový predajca TomTop uviedol do obmedzenej ponuky trojicu dronov značky Hubsan, ktoré sú cenovo odstupňované. Základný model stojí ledva 50 €, zatiaľ čo lepšie vybavený typ až takmer 165 €.


Drony sú limitované obmedzeným počtom dostupných kusov, ktorých je však stále dostatok. Zatiaľ sa ich vypredala približne polovica. Najlacnejšie tieto drony vychádzajú pri objednaní rovno z Číny.

Využiť však môžete aj pohodlnejšie európske sklady, pri ktorých ale musíte počítať s vyššou cenou alebo s platenou dopravou.

Čo sa týka samotných dronov, najlacnejšie vychádza model Hubsan H507A s cenou nepresahujúcou 51 eur. Pokojne by sme ho mohli pasovať za selfie dron. Ovládateľný rádius neprekračuje 100 metrov, čiže sa najlepšie hodí pre snímanie selfie snímok a videí zo vzdialenejšej vtáčej perspektívy.

hubsan
Hubsan H507A

Fotografie a videá zachytí integrovaná HD 720p kamera, ktorá sa nachádza v čele quadrokoptéry. Dron sa udrží vo vzduchu deväť minút. Napriek cene disponuje prenášaním videa v reálnom čase, GPS konektivitou a výškometrom, či automatickým vrátením na miesto vzletu.

Aplikácia pre ovládanie

Dokonca je prítomné automatické sledovanie snímaného objektu a dron budete ovládať pomocou aplikácie a vlastného smartfónu. Všetky detaily nájdete na stránke produktu, na tejto adrese.

Cenový stred z trojice reprezentuje model Hubsan H502S. Stojí približne 89 € a už na pohľad je jasné, že sa jedná o lepšie vybavený dron. 6-osá stabilizácia zabezpečí podstatne presnejšiu ovládateľnosť v rádiuse približne 200 od pilota.

drony
Obsah balenia

Zlepšila sa výdrž vo vzduchu na 12 až 13 minút letu, ktorý môžete zopakovať za 30 – 40 minút. Presne takýto čas trvá nabitie batérie. Komfort pri manipulovaní zabezpečí pribalený samostatný ovládač so 4,3-palcovou obrazovkou.

Ovládač si vystačí napájaním zo štyroch AA batérií. Aj v tomto prípade vám bude k dispozícii GPS navádzanie, automatické režimy letu a snímania, či HD 720P kamera. Pre zobrazenie tejto verzie lietajúceho spoločníka kliknite SEM.

Najlepšie vybaveným a zároveň najdrahším z trojice je dron Hubsan H501S, ktorý stojí necelých 164 €. Aj keď je najpodstatnejšia výbava, nedá sa nevšimnúť dobre vyzerajúce zlato-čierne prevedenie.

drony
Zlato-čierne prevedenie

Až pri tejto verzii dostávame FHD 1080p kameru, ktorá zosníma kvalitné video z maximálnej výšky a vzdialenosti na úrovni 300 metrov. Nízka váha dronu (455 gramov) umožní lietať po okolí po dobu 20-tich minút.

V balení nájdete rovnaký diaľkový rádiový ovládač ako v predošlom prípade. Prípadný dovoz z nemeckého skladu sa aj s poštovným predraží asi o 36 eur, čo nie je pri danej úplne zlé. Hubsan H501S X4 nájdete na tejto adrese.